időjárás 4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.19. 16:41 2022.10.19. 17:05
Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból!

A karmelita kolostorban ülésezik Magyarország kormánya teljes körben egész nap, valamint az uniós ügyekben illetékes miniszterek részvételével külön is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Emlékeztetett, hogy a kormányülés Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével zajlik a Magyarország energiabiztonsága szempontjából kiemelkedő fontosságú témákat tárgyaló kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt. Kijelentette, hogy az előterjesztések megtárgyalása során világossá vált: 

Brüsszel legújabb javaslata a gázársapkáról a jelenlegi formájában gázembargót jelent Magyarországnak. A magyar gazdaság és a magyar családok számára viszont az elhibázott brüsszeli szankciók már így is szinte elviselhetetlen terhet jelentenek, ebből elég volt 

– ismertette a kormányzati álláspontot Havasi Bertalan. Hozzátette, Orbán Viktor ennek megfelelően a háborús szankciós politika átgondolását és észszerű alapokra helyezését fogja szorgalmazni az EU-s állam- és kormányfők csütörtök–pénteki csúcstalálkozóján.

Borítókép: Budapest, 2022. május 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor (balról a nyolcadik) ötödik kormányának tagjai (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

EU-csúcs

Orbán Viktor szerint hazánk energiaellátása biztosítva van

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.