Célt ért a Magyar Autóklub: nem zárják le a pesti alsó rakpartot

Az autósok igényeinek és elvárásainak megfelelően folytatódik az alsó rakpart fejlesztése.

2022. 10. 29. 9:06
null
20220419 Budapest Pesti rakpart az Erzsébet hídról Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodás született a főváros és a Magyar Autóklub (MAK), valamint több civil érdekvédelmi és szakmai szervezet között, melynek értelmében a főváros az érintettek álláspontját szem előtt tartva valósítja meg a pesti alsó rakpart fejlesztését – közölte az MTI.
Mint írták: az október 27-én aláírt nyilatkozat alapján a résztvevő szervezetek mindegyike támogatja a pesti alsó rakpart fejlesztését, méghozzá oly módon, hogy

 a főváros figyelembe veszi a MAK és a nyilatkozatot aláírók javaslatait, továbbá vállalja, hogy a rakpart fejlesztése során tekintettel lesz a közlekedési hálózat egészének működésére. 

Így első lépésben csak a korszerűsítés azon elemeit valósítja meg, melyek nem befolyásolják a rakpart közlekedési hálózatban betöltött jelenlegi szerepét

 – közölték. 

A közlemény arra is kitért: valamennyi partner támogatja, hogy egyeztetéseket követően forgalomkorlátozással járó tesztidőszakok valósuljanak meg. Mindemellett Budapest – a szervezetekkel közösen kidolgozandó normák alapján –  úgynevezett monitoringrendszert állít fel a próbaidőszakok eredményeinek értékelésére. 

A fővárosi önkormányzat ígéretet tett, hogy a pesti alsó rakpart felújításának második üteme csak akkor valósul meg, ha a forgalmi tapasztalatok és az egyéb tényezők bizonyítják a közlekedési hálózat működőképességét ebben a formában.

A MAK továbbra is azon munkálkodik, hogy az alsó rakpart fejlesztése az autósok igényeinek és elvárásainak megfelelően folytatódhasson.


Borítókép: Pesti rakpart (Fotó: Mirkó István)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.