időjárás 8°C Auguszta 2023. március 29.
logo

Czutor Zoltán leleplezte, hogy kinek a kezén kattant a bilincs

Magyar Nemzet
2022.10.25. 15:45 2022.10.25. 18:55
Czutor Zoltán leleplezte, hogy kinek a kezén kattant a bilincs

Immár bebizonyosodott: Herczeg Zoltán ismert divattervező az, akit drogkereskedelem gyanújával letartóztattak. Ezt Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere erősítette meg, aki azonban nehezen tudja elképzelni, hogy barátja drogokkal kereskedett volna. 

Pontosan tudjuk, hogy ebben a körben, amelyben Herczeg Zoltán mozog, illetve a politikusok körében is – függetlenül attól, hogy ki van kormányon – hogyan élnek, hogy szórakoznak az emberek. Én Herczeg Zolit harminc éve ismerem, de ez idő alatt soha nem beszéltünk egyszer sem kábítószerről. Lehet, hogy néha tolt valamit, de engem egyszer sem kínált semmivel. Persze lehet, hogy ettől függetlenül ő a keresztapa, csak ez olyan életszerűtlen lenne 

– fogalmazott az Index megkeresésére az ismert zenész, aki úgy érzi, hogy itt egy „leszámolásízű dologról” van szó. Czutor ugyanakkor megjegyezte azt is: 

Zoli nem most jött le a falvédőről, egy díler nem tart ipari mennyiségű drogot otthon, ez életszerűtlen lenne. Mert ugye ahhoz, hogy letartóztassák, akkora mennyiséget kellett találniuk a lakásban, hogy ne fogyasztónak, hanem kereskedőnek tűnjön.

A 24.hu úgy értesült, hogy Márki-Zay Péter szövetségese a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Közben a Belmondo zenekar frontembere után Arató György is megerősítette, hogy a rendőrség által H. Zoltánként ismertetett, drogkereskedelem gyanújával letartóztatott személy tényleg azonos az ismert divattervezővel. A gyanúsított ügyvédje a Magyar Hangnak nyilatkozva ugyanakkor kijelentette: 

az eljárás jelenlegi szakaszában sem védencem, sem a nyomozás érdekeit nem szolgálná, ha bármilyen információt adnék a sajtónak.

A lap úgy tudja, az ügy másik gyanúsítottját, F. Józsefet baráti körében Piciként ismerik. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.

Borítókép: Herczeg Zoltán (Fotó: Origo/Polyák Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.