Czutor Zoltán leleplezte, hogy kinek a kezén kattant a bilincs

A Belmondo zenekar frontembere mellett Arató György, a divattervező ügyvédje is megerősítette a hírt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 15:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár bebizonyosodott: Herczeg Zoltán ismert divattervező az, akit drogkereskedelem gyanújával letartóztattak. Ezt Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere erősítette meg, aki azonban nehezen tudja elképzelni, hogy barátja drogokkal kereskedett volna. 

Pontosan tudjuk, hogy ebben a körben, amelyben Herczeg Zoltán mozog, illetve a politikusok körében is – függetlenül attól, hogy ki van kormányon – hogyan élnek, hogy szórakoznak az emberek. Én Herczeg Zolit harminc éve ismerem, de ez idő alatt soha nem beszéltünk egyszer sem kábítószerről. Lehet, hogy néha tolt valamit, de engem egyszer sem kínált semmivel. Persze lehet, hogy ettől függetlenül ő a keresztapa, csak ez olyan életszerűtlen lenne 

– fogalmazott az Index megkeresésére az ismert zenész, aki úgy érzi, hogy itt egy „leszámolásízű dologról” van szó. Czutor ugyanakkor megjegyezte azt is: 

Zoli nem most jött le a falvédőről, egy díler nem tart ipari mennyiségű drogot otthon, ez életszerűtlen lenne. Mert ugye ahhoz, hogy letartóztassák, akkora mennyiséget kellett találniuk a lakásban, hogy ne fogyasztónak, hanem kereskedőnek tűnjön.

A 24.hu úgy értesült, hogy Márki-Zay Péter szövetségese a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Közben a Belmondo zenekar frontembere után Arató György is megerősítette, hogy a rendőrség által H. Zoltánként ismertetett, drogkereskedelem gyanújával letartóztatott személy tényleg azonos az ismert divattervezővel. A gyanúsított ügyvédje a Magyar Hangnak nyilatkozva ugyanakkor kijelentette: 

az eljárás jelenlegi szakaszában sem védencem, sem a nyomozás érdekeit nem szolgálná, ha bármilyen információt adnék a sajtónak.

A lap úgy tudja, az ügy másik gyanúsítottját, F. Józsefet baráti körében Piciként ismerik. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.

Borítókép: Herczeg Zoltán (Fotó: Origo/Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.