Elárasztják a meséket az LMBTQ-karakterek

A magyar bölcsődések és óvodások által is kedvelt mesesorozatba is megérkeztek a homoszexuális szereplők.

2022. 10. 28. 6:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozó petíciót indított a CitizenGO, miután a világ számos országában ismert, a magyar bölcsődések és óvodások által is kedvelt Peppa malac mesesorozatba is megérkeztek a homoszexuális szereplők. A konzervatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatása szerint a tizennyolc éve futó mesesorozat „Családok” című epizódjában egy leszbikus párt jelenítenek meg egy jegesmedve szüleiként, amely által azt üzenik a gyermekeknek, hogy ez teljesen természetes. A szóban forgó részben – amelyet nemrég mutattak be Angliában – a gyermekek megismerhetnek egy új szereplőt, Peppa új barátját, Penny jegesmedvét, aki így mesél a családjáról:

„Anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Egyik anya orvos, a másik spagettit főz. Én pedig nagyon szeretem a spagettit.”

Várhatóan tehát a jövőben is utalnak majd a főszereplő új barátjának családjára – mutatnak rá. A CitizenGO szerint az LMBTQ-lobbi célja nyilvánvaló: le akarják rombolni a gyerekek tudatában azt a bizonyosságot, hogy a család egy apából és egy anyából áll, és hogy egy gyermek világra jöttéhez szükség van egy édesanyára és egy édesapára. Akciójuk ezúttal viszont túl messzire ment, mivel a legfiatalabb korosztályt, a két-három éves gyerekeket teszik ki nyíltan szexuális-ideológiai tartalomnak – húzzák alá. Éppen ezért a szervezet arra kéri az M2 Petőfi TV és a Nick Jr. tévécsatornák vezetőit, a Peppa malac forgalmazóit és hivatalos YouTube-csatornája készítőit, hogy a magyar gyermekek védelmét és ártatlanságát és a hazai gyermekvédelmi jogszabályokat szem előtt tartva kíméljék meg őket most és a jövőben is a Peppa malac LMBTQ-érzékenyítő epizódjaitól.

A Peppa malac című mese kritikus epizódja mellett azonban már több, a gyermekek körében népszerű mesében is felbukkannak LMBTQ-karakterek.

Legutóbb a Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor című animációs rajzfilm sorozatának A mag című epizódjában két lány közötti csókjelenetre került sor, amelyet a gyermekek személyiségfejlődésére nézve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa is károsnak nevezett, előtte pedig szintén a népszerű streamingplatformon futó, korhatár nélküli, gyermekeknek szóló oktatóműsorként titulált animációs rajzfilm, a Ridley Jones című mesében tűnt fel egy szereplő, akinek két apukája volt. Közben a gyermekek érzékenyítését célozva piacra került az első transznemű Barbie, a világ egyik leghíresebb játékkészítője, a Lego pedig LMBTQ-témájú játékokat dobott piacra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.