idezojelek

Peppa malacékat is meghódította az LMBTQ-lobbi

A világ egyik legnépszerűbb rajzfilmjében egy azonos nemű szülőkkel rendelkező családot mutattak be.

Cikk kép: undefined

Dörögnek a fegyverek, járványok jönnek-mennek, közelít rossz­kedvünk tele, ám mintha mi sem történne, permanens tort ül az idiotizmus. Már a malacokat sem kíméli. Van az a mondás, hogy adott esetben tegye, csinálja azt a valamit az, akinek három anyja van. Olyan ez, mint a tócsi, tócsni, cicege s a többi, tájegységenként változó. Úgy is alkalmazzák, hogy akinek két anyja van.

Most viszont szinte az egész glóbuszra kihatóan az történt, hogy Peppa malac barátjának két anyukája lett. Hogy kicsoda Peppa malac? Ne becsüljük le a jelentőségét. A mesék hatása felmérhetetlen, és a gyerekkor elmúltával gyakran az egész hátralévő életet végigkísérik, még ha esetleg nem is tudunk róla.

Gondoljunk csak azokra a rémálmokra, amelyeket a Grimm fivérek vagy Andersen munkássága okozott. Eljön a pillanat, amikor a mackóból medve lesz. Az élet már csak ilyen.

Na de lássuk a malacot és a baráti körét! Peppa malac momentán a világ egyik legnépszerűbb rajzfilmfigurája, egy bölcsődéseknek és óvodásoknak szóló gyermekmese hőse, és bár nem tartozik a szorosan vett célközönséghez, de még Quentin Tarantino is odavan érte. 

Ám a malac a napokban nem ezért került a hírportálokra, hanem inkább azért, mert a sorozat Családok című epizódjában bemutatták a haverja, Pen­ny jegesmedve anyukáinak, ultrakonkrétan egyszerre mind a kettőnek. Úgy esett, hogy a mackó önfeledt rajzolás közepette közölte, hogy ő az anyukájával és a másik anyukájával él, és az egyik anyukája orvos, a másik pedig spagettit főz. 

Történelmi pillanatnak lehetett tanúja a zsenge korú rajongótábor és Q. Tarantino, ugyanis a műsor csaknem két évtizedes történetében először szerepelt azonos nemű pár. Bizonyára eljött az ideje. Ha lassan is. Lassan két éve már annak ugyanis, hogy egy amerikai weboldalon megjelent egy petíció, amelyben az ötlet szülőanyjai azonos nemű szülőkkel rendelkező családot követeltek a Peppa malacba. Huszonnégyezren írták alá. És a javaslat átment.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt eltévednénk a számok rengeteg kerek erdejében, szögezzük le, Peppa malac nézettsége többmilliós. Ebből huszonnégyezren gondolták úgy, hogy a malac kedvelői befolyásolható korban vannak (ebben mélységesen igazuk van, mínusz Q. Tarantino), és az „azonos nemű családok kizárása arra tanítja őket, hogy csak az olyan családok normálisak, ahol vagy egy szülő, vagy két különböző nemű szülő van”. 

Ennek ellenére a progresszívnak nevezett agresszió csatát nyert, elfoglalt egy várat, de legalábbis egy ólat. Ezt a haditettet még a szintén méltán népszerű agresszív kismalac is megirigyelné. 

Az egyik LMBTQ-jogvédő szervezet kommunikációs és külső ügyekért felelős igazgatója viszont fantasztikusnak nevezte a sikeres áttörést (neki is igaza van), majd hozzáfűzte: sokaknak, akik nézik a műsort, szintén két anyukájuk vagy két apukájuk van, és sokat jelent majd a szülőknek és a gyerekeknek, hogy az ő tapasztalataikat egy ilyen ikonikus gyerekműsorban képviselik.

Erről és a maci családjával kapcsolatban kibontakozott némi tusakodás a különféle közösségi felületeken, amelyben azért szerencsére elhangzott az a kérdés is, hogy lehetetlen elvárás-e, hogy a gyerekműsorok csak a gyerekeknek szóljanak. És eljött az a pillanat is, amikor a gyerekeinket minden lehetséges eszközzel távol kell tartani ettől az egésztől. A maradék józan ész nevében. 

Ha meg valaki úgy véli, hogy mindez homofóbia, náci beszéd, konformizmus, kirekesztés, boomerség vagy bármi más hadova a woke-szótárból, hát tegye. Egy valóban (helyesbítek: igazán) szabad közegben mindenki azt gondol, amit akar. Felőlem akár Putyint is előránthatja a spájzból a kutyával együtt végső kétségbeesésében, ha már végképp elfogytak a pompás minősítései. Már lepereg, meguntam.

A gyerek viszont tabu. Majd ha felnő, eldönti, mi szeretne lenni. Kikhez vonzódik, milyen névmást és vécét szeretne használni. Akkor már csak arra kell ügyelnie, hogy mindezt a magánügyének tekintse és ne terrorizáljon vele másokat. Különösen gyerekeket ne. Hogy addigra hová, mire jutunk, az most kezd eldőlni. 

Néha úgy fest, hogy ugyan a történelemnek csak nem akar vége szakadni, de nem csupán az eddig ismert és élt világ változik meg végérvényesen, de a végsőkig be- és lelakott civilizáció is belefogott a haláltusába. És még a jegesmedve is veszélyben van.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: YouTube/Peppa Pig Asia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.