Ellenzéki belharc a Bosnyák téri városközpontról

A DK-s alpolgármester luxusnak tartja a tervezett beruházást.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 16:17
HORVÁTH Csaba
Budapest, 2020. június 24. Horváth Csaba, a közgyûlés MSZP-frakciójának vezetõje, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fõvárosi Közgyûlés ülése elõtt 2020. június 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy héttel ezelőtt is a támogatásáról biztosította Zugló lakosait és a kerület vezetését a Bosnyák térre tervezett új Városközpont megépítését előkészítő munkában a DK-s alpolgármester, Horváth Zsolt, aki most hirtelen 180 fokos fordulatot vett: A DK politikusának pálfordulása meglepő, ráadásul az általa korábban még támogatott projektet hirtelen luxusberuházásnak tartja 

– emelte ki közleményében Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere. Mint írja: „Nagyon fontos tisztázni, hogy nem az én luxusberuházásomról van szó, hiszen a Bosnyák tér rendbetétele már 30 éve várat magára, és eddig Zugló valamennyi vezetése csak ígérgette azt. Szeretném emlékeztetni a DK politikusát arra is, hogy a 2019-es önkormányzati választás során közös ellenzéki választási ígéreteink zászlóshajója volt a Bosnyák tér rendbetétele: egy új, méltó városközpont felépítése, amely magába foglalja a megújított piacot, önkormányzatot és szakrendelőt és Zugló új főterét.”

Horváth Csaba szerint felvetődik a kérdés, ha Horváth Zsoltnak a zuglóiak számára épülő új Bosnyák téri szakrendelő luxusberuházás, akkor ha a DK-nak a minőségi egészségügyi ellátás nem fontos, akkor szerintük mi a fontos? Luxus, hogy az emberek tisztességes szakrendelőben, tisztességes ellátáshoz juthassanak? Hozzáteszi a polgármester, hogy ráadásul amennyiben a DK nem támogatja, hogy folytatódjon az előkészítő munka, a fővárossal közös koncepció kidolgozása, akkor már idén 400 millió forint közvetlen kárt okoznak a zuglóiaknak.

Zugló polgármestere kifejtette: a kormánytól a Bosnyák téri szakrendelő megvalósítására már a számlájukra utalt forrást, vissza kellene ugyanis még idén fizetnünk. – Ezt a pénzt az Egészséges Budapest programból kapja Zugló a Bosnyák téri új szakrendelő létrehozására. Ettől a pénztől elesnek a zuglóiak, ha a DK akadályozza a Városközpont előkészítését. A jelenlegi koncepció ráadásul sokkal kedvezőbb Zugló számára, mert a fővárosi önkormányzattal közös teherviselésben valósítaná meg a Városközpontot – tette hozzá Horváth Csaba, aki szerint 

valójában a DK semmilyen szakmai érvet nem tud felhozni a zuglóiak nagy részének támogatását élvező Városközpont megépítésével szemben, ráadásul megtévesztik az embereket. 

Utalva a holnapi Fővárosi Közgyűlés előterjesztésére, úgy fogalmazott: a jelenlegi szavazás során ugyanis mindössze arról kell dönteni, hogy az önkormányzataink munkatársai elvégezzék a szükséges előkészítő munkát, a végleges koncepció kidolgozását, ami nem jár semmilyen pluszköltséggel. Szerinte a zuglóiak megérdemlik, hogy legyen végre egy új, többfunkciós városközpontjuk! 

Arra kérem a DK-frakció tagjait, hogy gondolják át döntésüket és ne fosszák meg a zuglóiakat a 400 millió forintos, egészségügyi fejlesztésekre költhető támogatástól. Amennyiben továbbra is ragaszkodik megváltozott álláspontjához a DK zuglói alpolgármestere, úgy méltatlanná válik a zuglóiak képviseletére, döntésével komoly pénzügyi kárt okozva a kerület lakóinak

– tette hozzá Horváth Csaba. 

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.