Fidesz: Gyurcsányék szankciópártisága fenyeget recesszióval és munkanélküliséggel

Magyarország a Gyurcsány-korszakban állt a szakadék szélén – írta a nagyobbik kormánypárt közleményében.

Magyar Nemzet
2022. 10. 03. 14:02
DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsányék szankciópártisága fenyeget recesszióval és munkanélküliséggel – reagált a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség közleményben Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnök-jelöltjének szavaira.

Dobrev az árnyékkormány online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, szerinte „megérkeztünk a szakadék széléhez, amit úgy hívnak, hogy recesszió. Emberek ezreinek megélhetése kerül veszélybe.” Hozzátette, épp ezért felül kell vizsgálni minden járadékot és juttatást, ami nemcsak az összegét, de a folyósítás időtartamát is érinti. 

Magyarország a Gyurcsány-korszakban állt a szakadék szélén, amikor az államcsőd szélére vitték az országot, megduplázták a munkanélküliséget, és elszegényítették a magyarokat a sorozatos rezsiemelésekkel, megszorításokkal és magas adókkal – hívta fel a figyelmet a Fidesz közleményében. Hangsúlyozták,

most ugyanezek a Gyurcsányék akarnak visszatérni a hatalomba, csak most már háborúba és totális energiaválságba is belerántanák az országot.

Európában ma azért van energiaválság, azért fenyeget gazdasági recesszió és munkanélküliség, mert Brüsszel és az európai baloldal szankciókra kényszeríti a tagállamokat – zárta közleményét a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség.

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.