időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Fidesz: Gyurcsányék szankciópártisága fenyeget recesszióval és munkanélküliséggel

Magyar Nemzet
2022.10.03. 14:02 2022.10.03. 14:09
Fidesz: Gyurcsányék szankciópártisága fenyeget recesszióval és munkanélküliséggel

Gyurcsányék szankciópártisága fenyeget recesszióval és munkanélküliséggel – reagált a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség közleményben Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnök-jelöltjének szavaira.

Dobrev az árnyékkormány online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, szerinte „megérkeztünk a szakadék széléhez, amit úgy hívnak, hogy recesszió. Emberek ezreinek megélhetése kerül veszélybe.” Hozzátette, épp ezért felül kell vizsgálni minden járadékot és juttatást, ami nemcsak az összegét, de a folyósítás időtartamát is érinti. 

Magyarország a Gyurcsány-korszakban állt a szakadék szélén, amikor az államcsőd szélére vitték az országot, megduplázták a munkanélküliséget, és elszegényítették a magyarokat a sorozatos rezsiemelésekkel, megszorításokkal és magas adókkal – hívta fel a figyelmet a Fidesz közleményében. Hangsúlyozták,

most ugyanezek a Gyurcsányék akarnak visszatérni a hatalomba, csak most már háborúba és totális energiaválságba is belerántanák az országot.

Európában ma azért van energiaválság, azért fenyeget gazdasági recesszió és munkanélküliség, mert Brüsszel és az európai baloldal szankciókra kényszeríti a tagállamokat – zárta közleményét a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség.

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.