Folyamatos az ellátás a Honvédkórház neurológiai osztályán

A neurológiai fekvőbetegosztályon a felvett betegek ellátása, valamint a fővárosi és Pest megyei stroke-ügyeleti ellátás azalatt az idő alatt is biztosított volt, amikor – a Covid–19-esetszám-halmozódás miatt – szeptember 30. és október 4. között az osztályon felvételi zárlatot rendeltek el – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Honvédelmi Minisztérium (HM), miután a sajtóban megjelent hírek szerint a covidos betegek megemelkedett száma miatt bezárták a Honvédkórház neurológiai osztályát.

2022. 10. 26. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium beszámolója szerint a Honvédkórház neurológiai osztálya hivatali úton jelentette szeptember végén a koronavírusos esetszámok halmozódását, azért Budapest Főváros Kormányhivatala 2022. szeptember 30-tól október 4-ig tartó időszakban az osztályon felvételi zárlatot rendelt el. Ezekben a napokban ugyanakkor 

az osztályra korábban felvett betegek ellátása, valamint a fővárosi és Pest megyei stroke-ügyeleti ellátás is biztosított volt, továbbá a lakosság részére nyújtott neurológiai szakrendelés – tehát a járóbeteg-ellátás – is zavartalanul folyt.

Jelezték azt is, hogy a kórház a zárlattal érintett fekvőbeteg ellátás kapcsán beutalási jogosultsággal rendelkező alapellátó szolgáltatókat és a betegelhelyezést koordináló Országos Mentőszolgálatot értesítette a megváltozott felvételi rendről.

2022. október 4-én déltől, a zárlat feloldásának időpontjától pedig az intézmény neurológiai osztályán újra folyamatos a betegfelvétel 

– szögezték le. 

Borítókép: Mentőautó halad el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ előtt a XIII. kerületben, a Pap Károly utcában. Fotó: (MTVA/Bizományosi: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.