időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Hitük megvallását kéri az emberektől a Professzorok Batthyány Köre

Magyar Nemzet
2022.10.02. 20:45 2022.10.02. 23:39
Hitük megvallását kéri az emberektől a Professzorok Batthyány Köre

– Hitünk és felekezeti hovatartozásunk vállalása erkölcsi kötelesség – írta közleményében a Professzorok Batthyány Köre. Felhívták a figyelmet arra, hogy rövidesen ki kell tölteni a népszámlálás kérdőíveit, és a kérdések között szerepel a vallási hovatartozás is. Hangsúlyozták, bár erre nem kötelező válaszolni, mégis 

fontosnak tartják, hogy az emberek őszintén és nyíltan vállalják a hitüket. 

Szerintük vallási hovatartozásunk kinyilvánítása azt jelenti, hogy ezzel is megerősítjük kétezer éves zsidó-keresztény hitbeli örökségünket, amely – Szent István királyunk uralkodása óta megtermékenyítette magyar nemzeti kultúránkat is. Kijelentették, hogy felekezeti hovatartozásunk bátor vállalása egyben jelzés az egyre fenyegetőbb vallásellenes világnak.

Borítókép: Nyíregyháza, 2022. október 1. Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív. (Fotó: MTI/Balázs Attila)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.