Hitük megvallását kéri az emberektől a Professzorok Batthyány Köre

Erkölcsi kötelesség a hitünk és a felekezeti hovatartozásunk vállalása.

Magyar Nemzet
2022. 10. 02. 20:45
null
Nyíregyháza, 2022. október 1. Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdõívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdõdött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelezõ, a kérdõíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekbõl nem érkezett be online kérdõív. MTI/Balázs Attila Fotó: MTI/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hitünk és felekezeti hovatartozásunk vállalása erkölcsi kötelesség – írta közleményében a Professzorok Batthyány Köre. Felhívták a figyelmet arra, hogy rövidesen ki kell tölteni a népszámlálás kérdőíveit, és a kérdések között szerepel a vallási hovatartozás is. Hangsúlyozták, bár erre nem kötelező válaszolni, mégis 

fontosnak tartják, hogy az emberek őszintén és nyíltan vállalják a hitüket. 

Szerintük vallási hovatartozásunk kinyilvánítása azt jelenti, hogy ezzel is megerősítjük kétezer éves zsidó-keresztény hitbeli örökségünket, amely – Szent István királyunk uralkodása óta megtermékenyítette magyar nemzeti kultúránkat is. Kijelentették, hogy felekezeti hovatartozásunk bátor vállalása egyben jelzés az egyre fenyegetőbb vallásellenes világnak.

Borítókép: Nyíregyháza, 2022. október 1. Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív. (Fotó: MTI/Balázs Attila)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.