időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

MSZP: adja vissza mandátumát Ujhelyi!

Magyar Nemzet
2022.10.02. 16:17 2022.10.02. 18:25
MSZP: adja vissza mandátumát Ujhelyi!

Felszólította európai parlamenti (EP-) képviselői mandátumának visszaadására a Magyar Szocialista Párt (MSZP) a vasárnap kilépett Ujhelyi Istvánt. Hozzátették, a távozó képviselő a mandátumot a MSZP-től kapta. Közleményükben azt is írták, hogy Ujhelyi 

rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását.

Emellett kifejezték, hogy csalódva, de barátsággal gondolnak Ujhelyi Istvánra. 

Jelezték: 

sajnálattal vették tudomásul, hogy az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után az EP képviselő úgy döntött, kilép a pártból.

Ujhelyi István, aki 2019-ben az MSZP és a Párbeszéd közös listájáról jutott az EP-be, egy közösségi oldalán is megosztott nyílt levélben jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből.

Borítókép: Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője beszél a Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. augusztus 7-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.