MSZP: adja vissza mandátumát Ujhelyi!

Tartozásainak rendezését is követeli egykori pártja az európai parlamenti képviselőtől.

2022. 10. 02. 16:17
UJHELYI István;
Budapest, 2019. augusztus 7. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője beszél a Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. augusztus 7-én. A tájékoztatón bejelentették, hogy az MSZP a magyar Suzuki-gyárban dolgozók érdekeinek védelme ügyében levéllel fordult a cégcsoport japán vezetőjéhez, valamint törvénymódosítást kezdeményez az Országgyűlésben. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólította európai parlamenti (EP-) képviselői mandátumának visszaadására a Magyar Szocialista Párt (MSZP) a vasárnap kilépett Ujhelyi Istvánt. Hozzátették, a távozó képviselő a mandátumot a MSZP-től kapta. Közleményükben azt is írták, hogy Ujhelyi 

rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását.

Emellett kifejezték, hogy csalódva, de barátsággal gondolnak Ujhelyi Istvánra. 

Jelezték: 

sajnálattal vették tudomásul, hogy az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után az EP képviselő úgy döntött, kilép a pártból.

Ujhelyi István, aki 2019-ben az MSZP és a Párbeszéd közös listájáról jutott az EP-be, egy közösségi oldalán is megosztott nyílt levélben jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből.

Borítókép: Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője beszél a Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. augusztus 7-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.