időjárás 23°C Róbert 2023. június 7.
logo

ORFK: Mintegy kilencezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.18. 08:25 2022.10.18. 08:37
ORFK: Mintegy kilencezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán–magyar határszakaszon 5001-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 3931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek 

– tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t. A beléptetettek közül a rendőrség 104 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 93-an – köztük 35 gyermek – érkeztek Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve 

– tudatta az ORFK.    

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Borítókép: kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar–ukrán határhoz, Beregsuránynál, az Ukrajnában kitört háború elől menekülve (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.