Téves plakát miatt fenyegetőzött a liberális EU képviselő

Guy Verhofstadt a Kutyapárt plakátját hitte kormányhirdetésnek.

Munkatársunktól
2022. 10. 20. 0:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összekeverte a kormány nemzeti konzultációs plakátját a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hirdetésével Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselő. A Magyarországot és a jobboldali kormányt rendszeresen támadó politikus közzétett egy bejegyzést a Twitteren, amelyben felháborodásának adott hangot, mert szerinte a magyar kormány hangulatot gerjeszt az Európai Unió ellen az utcai hirdetőtáblákon. Azt írta: „Botrányos: a magyar kormány azt mondja a polgárainak, hogy az EU meggyilkolja őket… miközben aktívan a terrorista Putyin oldalán áll. Meddig hagyjuk, hogy ez menjen? Ne adjunk EU pénzt és szavazati jogot azoknak, akik az EU-t pusztítják!” – fenyegetőzött a liberális képviselő. 

Néhány órával később szólhattak Verhofstadtnak a téves plakátról, és kitette a tényleges konzultációs posztert annyit hozzáfűzve, hogy ez a helyes hirdetés, de nem kért bocsánatot tévedése miatt. 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is reagált az eredeti posztra hangsúlyozva, hogy az EU-ról említést sem tettek a poszteren. Kiemelte, 

Orbán Viktor miniszterelnök kormánya úgy hiszi, hogy a szankciós politika nem működik, ezért meg kellene változtatni. 

Azt kérdezte a liberális képviselőtől: miért mondja, hogy a kormány azt üzeni az embereknek, az EU megöli őket? 

Nem Guy Verhofstadt az egyetlen, aki kritizálta a plakátokat, mivel nemrég a Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is levelet írt a Magyar Reklámszövetségnek a poszterek miatt. 

Borítókép: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetője (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.