időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Ujhelyi István is kilépett az MSZP-ből

Magyar Nemzet
2022.10.02. 10:09 2022.10.02. 13:51
Ujhelyi István is kilépett az MSZP-ből

Kilépett az MSZP-ből Ujhelyi István EP-képviselő. A politikus hosszú búcsúlevelében írt távozásának okairól. Mint fogalmazott,

„nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is.”

Ujhelyi így folytatta búcsúlevelét: „Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól. Igyekeztem legalább annyit visszaadni ennek a közösségnek az elmúlt évtizedekben, amennyit én tőle kaptam – hiszem, hogy ez sikerült.”

A lehetséges jövőképekkel kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott, nem adja fel a harcot. 

 

Céljaim, terveim, hitem és erőm is van közös hazánk sorsának alakítására

 

– írta.

Hozzátette, párttagságát elengedve építi tovább az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, folytatja küzdelmemet a magyar érdekekért Európában, és az európai értékekért Magyarországon.

Borítókép: Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjeként az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.