időjárás -2°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

A drogbotrányba keveredett Herczeg Zoltán bűntársa is rács mögé került

Pámer Dávid
2022.11.04. 12:18 2022.11.04. 14:14
A drogbotrányba keveredett Herczeg Zoltán bűntársa is rács mögé került

Az ügyészség indítványával egyezően letartóztatta a másodfokú bíróság a drogbotrányba keveredett divatguru, Herczeg Zoltán gyanúsított-társát is – tudta meg a Magyar Nemzet. A házkutatások során Herczeg lakásán és autójában is találtak drogot, többek között kokaint. A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indított nyomozást.

Ismert, a korábban Márki-Zay Péter támogatójaként is számontartott Herczegre és egy társára október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek. Úgy tudjuk, Herczeg Zoltántól készpénzt, 14 gramm kokaint és 100 gramm marihuánát foglaltak le. Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Herczeg a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során. A divatgurut nem végleges végzéssel harminc napra le is tartóztatta a bíróság, gyanúsított-társa ugyanakkor nem került rács mögé. Az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen és a másodfokú bíróság utóbbi férfi letartóztatását is elrendelte. A Fővárosi Főügyészség ezzel összefüggésben az alábbi tájékoztatást küldte ma lapunknak:

a kerületi ügyészség fellebbezése eredményes volt; a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az ügyészség álláspontjával egyetértett, és az ügyészi fellebbezés alapján, a tegnapi ülésen az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte. Az elsőfokú bíróság által már letartóztatott férfi vonatkozásában a döntést a másodfokú bíróság helybenhagyta.

Borítókép: Herczeg Zoltán (Fotó: Facebook)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.