Kábítószeres, zűrös ügyek a baloldaliak körében

A baloldali politikusok többsége nem véletlenül lehet híve a drogliberalizációnak.

Munkatársunktól
2022. 10. 27. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Herczeg Zoltán esete az első, amikor baloldali politikusokról vagy közéleti személyiségekről derül ki, hogy kábítószerekkel élnek. A közelmúltban Kovács Gergelynél, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökénél találtak kábítószergyanús anyagot, amelyből az elnök fogyasztott is saját elmondása szerint. 

Kovácsot megbilincselve vitték el a rendőrök, és gyanúsítottként hallgatták ki a területileg illetékes I. Kerületi Rendőrkapitányságon az előállítását követően, ezután pedig kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak. 

A drogliberalizációt nyíltan támogató, parlamenten kívüli politikus egy következő tüntetésen elmondta, hogy akkor már nem mert marihuá­nát hozni magával, mert azzal csak súlyosbította volna a korábban elkövetett cselekményt. Kovács azt is elmondta, most úgynevezett elterelésre kell majd járnia, hogy visszavezessék a társadalomba. Szerinte egyébként biztosan vannak a tüntetésen drogosok is, mert Magyarország népességének 10-15 százaléka fogyaszt könnyű drogot.

Kábítószer-fogyasztás gyanúja merült fel Lackner Csaba volt MSZP-s kispesti képviselővel kapcsolatban is, amikor a baloldali összefogásban mandátumhoz jutott kispesti politikus korrupcióról, százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról beszélt kólának nevezett zacskónyi fehér por és alkohol társaságában. 

Az MSZP–Párbeszéd politikusai egy ideig tagadták, hogy Lackner szerepelne a felvételeken, és azt állították: nem megállapítható, hogy politikus társuk van-e a drogpartin készült videón. Később a baloldali képviselő által elmondottak alapján feljelentést tettek Kránitz Krisztián, a kerület volt szocialista képviselője ellen is, aki a gyanú szerint kokaint szívott egy baráti rendezvényen egy vendéglátóhely mosdójában.

Borítókép: Lackner Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.