idezojelek

A Lackner-módszert kellene követnie Márki-Zaynak

Egy újabb, föléje tornyosuló problémával kell megküzdenie Márki-Zay Péternek, amelynek megoldása lehetetlen feladatnak tűnik számára.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Egy újabb, föléje tornyosuló problémával kell megküzdenie Márki-Zay Péternek, amelynek megoldása lehetetlen feladatnak tűnik számára. Az emberek teljesen és végletesen belefáradtak abba, hogy megfejtsék és kövessék a borzalmasabbnál borzalmasabb, mindig valakik ellen irányuló, durva megnyilatkozásait. Most éppen Erdélybe rándult át a permanens nemzet- és lakosságszidalmazásban utazó baloldali miniszterelnök-jelölt egy kis választósértegetésre. Baljós, nem sok jót ígérő jelként értékelhető, hogy a határon túli magyarokat becsmérlő szavait javarészt síri csöndben hallgatta végig a publikum. Szerencsétlen nagyravágyó hódmezővásárhelyi polgármesterre úgy ráégtek már a sértegetései, hazugságai, fél napon belül meggondolt és ellenkezőjére fordított kijelentései, hogy sem határokon innen, sem pedig túl nem tudják már elfelejtetni ezeket a verbális malőröket.

Van viszont egy egyszer már részben bevált baloldali módszer, amivel talán meg nem történtté lehetne tenni az állandó politológiai Waterlookat. Annál inkább sürgős lenne ezeknek az egyre kínosabbá váló kudarcoknak a semlegesítése, mert az egész balos katyvasz­koalíciót is magával rántja a közvélemény-kutatások szerint. A varázsrecept nem más, mint a Lackner-módszer.

Mindenki emlékezhet rá, milyen megdöbbenést keltett, hogy a kábítószernek látszó fehér porok szortírozgatása, szárítgatása közben a baloldal belső korrupciós ügyeiről baráti, tettestársi miliőben fecserésző Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőt a felvétel nyilvánosságra kerülése után egyetlen baloldali politikus sem akarta felismerni.

Csodálatos módon sem Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, sem Karácsony Gergely balliberális főpolgármester nem ismerte fel Lacknert, egészen az önkormányzati választás napjáig. Ez az átlátszó ügyeskedés, trükk annyira bevált szerintük, hogy végül még az érintett sem ismerte föl saját magát. Eddig nem volt semmi következménye a felháborító korrupciós ügyek kiteregetésének sem Kispesten, sem a Fővárosi Közgyűlésben, sem pedig újabban Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre DK-s polgármester esetében, úgyhogy akár nyerő metódusnak lehet minősíteni azt a taktikát, hogy liberóbalos politikusok és értelmisé­giek egész nagy csoportja komplett hülyének tetteti magát.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hát miért ne lehetne ezt a bejáratott utat követniük a szintén károsan felfokozott közlési ingertől szenvedő miniszterelnök-jelöltjük esetében? Semmi mást nem kellene tenniük, mint hogy kijelentsék: azt a sok brutális sértegetést, gusztustalan, szalonképtelen kirekesztő szöveget, amivel nevezettnek sikerült maga és a baloldali koalíció ellen hangolnia a közvéleményt, nem is Márki-Zay mondta. Tehát deklarálhatnák: nem a kelekótya, szidalmazási komplexusban szenvedő úrhatnám, megalomán jelölt sértette és gyanúsította meg a nőket, vidékieket, határon túliakat, ezen belül különösen a kárpátaljaiakat, a zsidókat, a nyugdíjasokat, a fideszeseket, a cigányokat, a melegeket, saját koalíciós partnereit és még számtalan más, helyszűke miatt nem részletezhető társadalmi csoportot, réteget, hanem olyan valaki, aki nagyon hasonlít egy Márki-Zay Péter nevű, lejáratódott alakra, de mégsem az.

Mondanánk, hogy ez a fifikás eljárás a mi találmányunk, de nem akarunk idegen tollakkal ékeskedni. Maga az inkriminált személy ugyanis már megtette az első lépéseket a Lackner-modell elsajátítása és kamatoztatása felé. Minden kijelentését letagadja, és a biztonság kedvéért rögvest az ellenkezőjét is. Naponta nem csupán egyszer, hanem többször is változtatja a véleményét, álláspontját. Ez már egyértelműen jelzi, hogy a saját szövegeit sem ismeri fel, talán nem is emlékszik rájuk, végső soron tehát – akárcsak Lackner – önmagát sem tudja azonosítani, felismerni.

Ha jól belegondolunk, a baloldal pártvezetői már ösztönösen rá is éreztek ennek a nagyszerű Lackner-dealnek az előnyeire. Kínos gonddal kerülik kormányfőaspiránsuk társaságát, a létezéséről igyekeznek tudomást sem venni. Úgy tesznek, mintha nem is volna semmi közük ehhez a nehezen vállalható figurához. Kezdik letagadni a létét. Ha ez így megy tovább, még az is kiderülhet a választás napjához elérkezve, hogy nincs is miniszterelnök-jelöltjük. Csak egy olyan alak, akit senki sem akar még csak megismerni sem, mégis az az önámító kényszeres tévképzete, hogy ő a baloldal közös kormányfőjelöltje.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.