időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A hideg ellenére a Nap is előbújhat a felhők közül

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu, Köpönyeg.hu
2022.11.25. 06:31 2022.11.25. 07:51
A hideg ellenére a Nap is előbújhat a felhők közül

A borult északkeleti, keleti részeken lassan szakadozgat a felhőzet, és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, míg másutt többórás napsütésre számíthatunk az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett – írja a Met.hu. Számottevő csapadék napközben nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Naplementét követően köd képződhet több helyen is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, a felhősebb északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. 

Késő estére –1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: Met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. 

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza.

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek – írja a Köpönyeg.hu.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.