Szakadozhat a felhőzet, a hideg azonban marad

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket.

Magyar Nemzet
Forrás: Met, Köpönyeg2022. 11. 24. 6:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég – írja a Met.hu.

Fotó: Met.hu

A csapadék súlypontja kelet felé helyeződik (miközben gyengül), ott az eső mellett, a hegyvidéki részeken havas eső, havazás is lehet. A Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor a nap folyamán. Az élénk északnyugati szelet a szélcsatornában olykor erős lökések kísérik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között valószínű. Késő este -1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket – írja a Köpönyeg.hu.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. 

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.