időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

A rendőrség reagált a Budapesten verekedő amerikai katonák ügyére

Forrás: Metropol.hu
2022.11.18. 14:44 2022.11.18. 14:47
A rendőrség reagált a Budapesten verekedő amerikai katonák ügyére

Néhány napja megdöbbentő verekedés történt Budapesten: amerikai elitkatonák okoztak botrányt egy Akácfa utcai szórakozóhelyen. Mint azt a Metropol megtudta, az ügyben garázdaság miatt nyomozás indult.

A Metropol információi szerint a Király utcában, az Instant/Fogas nevű szórakozóhelyen a NATO kötelékében hazánkban tartózkodó speciális alakulat katonái szólalkoztak durván össze külföldi turistákkal. Az amerikai katonák állítólag speciális kiképzésük elemeit is felhasználva verekedtek.

Az amerikai katonák erőszakos fellépése hatalmas botrányt okozott, a helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni őket. A biztonságiak végül rendőröket hívtak. A dulakodó USA-katonákról úgy tudni, hogy az egyik híres-hírhedt amerikai egység speciálisan kiképzett deszantosai voltak.

A Metropol munkatársai a szórakozóhelyen próbáltak további információkhoz jutni, de a helyszíni biztonsági emberek elzárkóztak ettől.

Végül megkeresték a BRFK-t és az ügyészséget, és a Központi Nyomozó Főügyészség a következő tájékoztatást adta a lapnak az üggyel kapcsolatban: „Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt, és személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésére sem került sor. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint súlyos sérülést az ügyben senki nem szenvedett. Más adat a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg nem közölhető.”

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Az Akácfa utca látképe 2019. január 17-én. Oldalt az Instant/Fogas komplexum cégérei láthatók (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.