Hornung Ágnes: Felnőttkori hivatás lehet a gyermekként szerzett élményekből

A felnőttek is szerezhetnek élményeket a gyermekprogramokon az államtitkár szerint.

2022. 11. 06. 13:39
HORNUNG Ágnes
A szeretet ízei - A Nagycsaládosok Országos Egyesületének rendezvénye Dinnyésen Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekként szerzett élmények akár felnőttkori hivatássá is válhatnak – mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Magyar Természettudományi Múzeum által szervezett családi napon. Örömének adott hangot amiatt is, hogy nagy számban gyűltek össze a családok a rendezvényen, de nem nevezte hálás feladatnak azt, hogy beszéddel kellett készülnie, mert úgy érezte, a sok jelen lévő gyermek és szülő leginkább a múzeum szépségeit és élményeit élveznék ehelyett.

A gyerekekről szólva kijelentette: 

Számos csillogó szempár várja, hogy ezeket az élményeket átélhessék. 

Szerinte nagyon fontos az érdeklődésük megőrzése, és azt kérte a gyerekektől, hogy bátran merjenek kérdezni azokról a dolgokról, amik izgatják és érdeklik őket.

Lehet, hogy az, aki ma köveket gyűjt, egy idő múlva ezt hivatásként fogja űzni, és híres geológus lesz. Vagy azok, akik a dínóstandnál a dinoszaurusz-csontvázakat szemlélik, talán híres paleontológusként végeznek majd ásatásokat”

– mondta. Sok élményt kívánt a legkisebbeknek, valamint azt, hogy érdeklődésüket tartsák fenn a jövőben is. 

Hornung Ágnes a szülőkhöz fordulva úgy fogalmazott, hogy biztosan ismerik azt az érzést, amikor a gyermekeik élményszerzése viszi el őket egy programra, és az külön öröm, ha ezen a programon a felnőttek is jól érzik magukat. A Természettudományi Múzeum egy olyan hely, ahol nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is jól tudják magukat érezni – hangsúlyozta.

Úgy vélte,

számtalan élményt biztosít a múzeum, köztük a régi kor hagyományait és az ősidőkből összegyűjtött kincseket a modern kor vívmányaival ötvözve, amit interaktívan és élményszerűen próbál bemutatni a közönségnek. 

Hornung Ágnes szerint ez biztosan a felnőtteknek is élményt kínál, de emellett a múzeum egy olyan infrastrukturális körülményt is biztosít, hogy mindezt biztonságban tehetik meg a kicsik és a nagyok egyaránt.

A főigazgatóhoz és a múzeum dolgozóihoz szólva az államtitkár megköszönte, hogy minden nap áldozatos munkát végeznek azért, hogy mindenki minőségi időt tölthessen ott, és nagyobb tudással térhessen haza, mint amivel jött. Ezenkívül gratulált ahhoz, hogy 2022-ben ismét elnyerték a családbarát múzeum címet, amely méltó helyre került, mert 

ez a díj is mutatja azt, hogy önök minden nap azért tesznek, hogy a családok élményt szerezzenek, minőségi időt töltsenek együtt,  jól érezzék magukat.

 

Borítókép: Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mond beszédet a Nagycsaládosok Országos Egyesületének rendezvényén Dinnyésen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.