Illegális bevándorlók százait tartóztatták fel a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 436 határsértőt tartóztattak fel és 552 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 11. 03. 6:53
null
Ásotthalom, 2021. szeptember 1. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendõrök járõrõznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 534 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Közokirat-hamisítás miatt egy embert fogtak el, és embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

Zsana közelében az 5408. számú úton a járőrök ellenőriztek egy francia állampolgárságú férfit, aki egy francia tehergépkocsival 15, magát szír állampolgárságúnak valló férfit szállított.

Fertőszentmiklósnál a magyar–osztrák súlyponti akcióban részt vevő egyenruhások ellenőriztek egy algériai állampolgárságú férfit, aki egy osztrák járművet vezetett. A jármű átvizsgálásakor a raktérben tizenhárom, magát marokkói állampolgárnak valló férfit találtak.

Inárcsnál a rendőrök megállítottak egy román állampolgárságú férfit, aki egy francia járművet vezetett.

 A járműben tíz, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.