Jónak lenni jó! – Közelít a kilencmillió forinthoz a felajánlások összege

A közmédia az idén tizenegyedik alkalommal indította el jótékonysági akcióját, az idei jótékonysági akció kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége –olvasható a Híradó.hu-n, ahol azt is közölték, hogy a hétfő reggeli adatok szerint 8 666 000 forint gyűlt össze az adományvonalon beérkezett hívásokból és sms-ekből. Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője korábban elmondta, a közmédia egyik fontos feladata, hogy a társadalom egy-egy kiszolgáltatottabb helyzetben lévő csoportjára irányítsa a figyelmet.

Magyar Nemzet
2022. 11. 01. 17:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége többek között kulturális tervei megvalósítására fogja fordítani a befolyt összeget, hangoskönyvtárja és hangoskönyvolvasó eszközei fejlesztését tervezi.

A hétfő reggeli adatok szerint 8 666 000 forint gyűlt össze az adományvonalon beérkezett hívásokból és sms-ekből, az egész napos műsorfolyam december 18-án lesz. 

„Nagyon nagy múltú szövetségről, szervezetről van szó, és arra is gondoltunk, hogy tulajdonképpen mindannyian találkozunk velük valahol, valamikor, valamilyen élethelyzetben, próbáljuk meg az életüket egy kicsit közelebb hozva bemutatni, nem sajnálkozva, nem úgy, hogy ez nekik rossz legyen, hanem pontosan úgy, hogy mi, akik látó emberek vagyunk vajon miben tudunk nekik segíteni, egyenlő partnerekként és hát ezen az úton indultunk el” – fogalmazott Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője.

Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója korábban a lapunknak adott interjúban elmondta, a közmédia egyik fontos feladata, hogy a társadalom egy-egy kiszolgáltatottabb helyzetben lévő csoportjára irányítsa a figyelmet. 

Elmondta, először a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványért indítottak jótékonysági kampányt, még 2012-ben. „Nagyon kíváncsiak voltunk, hiszen nem tudhattuk, hogy milyen eredménye lesz egy nagy formátumú, egész napos műsornak, a legnagyobb megdöbbenésünkre azonban százmillió forint gyűlt össze, első nekifutásra. Akkor gondoltunk arra, hogy ezt rendszeresen meg kellene ismételni. Azóta minden év szeptemberében elkezdünk gondolkodni azon, hogy ki legyen a kedvezményezett, végignézve a különböző segélyszervezetek tevékenységét is” – fejtette ki lapunknak Siklósi Beatrix. A csatornaigazgató arról is beszélt, a magyar társadalom egyre nyitottabb az adakozásra, a jót tenni szemlélet mára beépült az emberek életébe, gondolkodásába.

Azok, akik segíteni szeretnének a 13 600-as telefonszámon, a 96-os kódot használva tehetik meg. Minden hívás, vagy sms 500 forintos segítséget jelent. Emellett tárgyi felajánlásokat is várnak a szervezők, amelyek közül a legkülönlegesebbekre december 18-án az egész napos műsorfolyam alatt lehet majd licitálni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.