Megőrizték pozícióikat a kormánypártok a szekszárdi közgyűlésben

A durva kampány ellenére nagy győzelmet aratott a Fidesz a tolnai megyeszékhelyen.

2022. 11. 14. 16:05
Ács Rezső gratulál Szollár Zoltánnak Fotó: Ruip Gergo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem változtak az erőviszonyok a szekszárdi közgyűlésben, miután a vasárnapi időközi választáson Szollár Zoltán (Fidesz–KDNP) nagy győzelmet aratott, a kormánypárti jelölt megszerezte a voksok csaknem 60 százalékát. A tolnai megyeszékhelyen, a 4. számú önkormányzati egyéni választókerületben azért kellett a szavazóurnákhoz járulniuk a választóknak, mert a körzet korábbi képviselője, Csillagné Szánthó Polixéna idén nyáron elhunyt.

Szollár Zoltán a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, nagyon kemény kampányon vannak túl. Szavai szerint sokan támadták őt, főleg a legnagyobb közösségi oldalon, sokszor kamu profilok mögé bújva, nemtelen eszközöket felhasználva.

– Álltuk azonban a sarat, nagyon keményen dolgoztunk a csapatommal, mindenkinek hálás vagyok a támogatásért. Kemény munka volt, erős szembeszélben küzdöttünk, de szilárdan fogtuk a vitorlákat, és behajóztunk – emelte ki Szollár Zoltán. A frissen megválasztott önkormányzati képviselő kifejtette: már a kampány alatt is folyamatosan dolgoztak, utcafórumokon felmérték, hogy a lakosságnak a körzetben mire van szüksége. Ezeket a javaslatokat igyekeznek megvalósítani, így például az egyik helyre zebrát kívánnak kiépíteni, illetve a körzet központi terére térfigyelő kamerát helyeznének ki. Kisebb karbantartó munkákat azonban már a kampányban is elvégeztek.

Ács Rezső polgármester a kampányban végig Szollár Zoltán mögött állt, a voksolás napján is posztolt a közösségi oldalán.

A körzet lakójaként én már leadtam a szavazatom, és erre buzdítok minden választásra jogosult szekszárdit! Most az egész város jövőjéről döntünk, ezért nagyon fontos, hogy biztosítsuk a kormányt partnernek tekintő építő többséget!

– hangsúlyozta Szekszárd első embere. Amikor pedig a Fidesz–KDNP-s jelölt elnyerte a mandátumot, Ács Rezső az elsők között gratulált a győztesnek, és a következőket posztolta: „A higgadt, városépítő többség nyert!”

Borítókép: Ács Rezső polgármester (jobbra) gratulál Szollár Zoltánnak (Fotó: Ács Rezső Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.