Migránsok lövöldöztek Horgos központjában + VIDEÓ

Ismét migránsok lövöldöztek Horgoson, ezúttal a település központjában. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője az RTV-ben arról beszélt, utoljára a törökök és a tatárok végeztek olyan tevékenységet az ország területén, mint most a migránsok.

2022. 11. 25. 8:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horgosi polgárok arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy a településen csütörtök délután óta lövöldözéseket hallanak. A Horgos – a mi falunk nevű Facebook-csoportban pedig közzé is tettek egy, a falu központjában készült videót, amelyen látható, ahogyan a bevándorlók menekülnek a település központjában, közben lövések dördülnek el.

 

Egy másik videóban pedig az látható, hogy valamivel 18 óra előtt gépkarabélyokkal felfegyverkezett kapucnis férfiak vonulnak végig a Bartók Béla utcán.

 

A Facebookon többen is azt írták, hogy már nem mernek éjszaka az utcára lépni, féltik gyerekeiket. A házakban sem merik őket egyedül hagyni. A falubeliek egyúttal rendkívüli falugyűlés összehívását kezdeményezték. Mint írják, nincs mire várni, azonnal cselekvésre van szükség. A Pannon RTV információi szerint leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek. A helyi lakosoknak nem esett bántódásuk

 

Pásztor: Utoljára a török és a tatár tett ilyent 

Tarthatatlan a helyzet Horgoson, Martonoson, Nyugat-Bácskában és Szabadkán is – reagált az eseményekre az RTV-ben Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője. A párt alelnöke emlékeztetett, hogy a VMSZ képviselői 2015 óta rendszeresen felemelik hangjukat a téma kapcsán, ezzel is harcolva a polgárok biztonságáért. 

Szerinte nem megengedhető az, hogy a migránsok fontosabbak legyenek, mint a helyi lakosok.

A politikus kiemelte: egyes szerbiai ellenzéki politikusok fasisztának nevezik őt ezen álláspontja miatt. Mint fogalmazott: a VMSZ követeli Szerbia déli határának védelmét, s a polgárok biztonságának garantálását, a rendőrség és csendőrség jelenlétét a terepen. Csak a VMSZ kormányzati szerepvállalásának volt köszönhető minden egyes hatósági fellépés a migránsokkal szemben, de ez még mindig nem elegendő – tette hozzá.

„Európában is egyre többen kezdik belátni azt, hogy a magyar kormánynak van igaza, s itthon a Vajdasági Magyar Szövetségnek, amely mindvégig egyedül volt ebben a témában a szerbiai parlamenti pártok közül. 

Ilyen szempontból tartom nagyon fontosnak azt a hármas egyeztetést, ami elindult a szerb köztársasági elnök, a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár között. 

Ennek lényege, s az kell, hogy legyen az eredménye, hogy a déli határhoz kerül le ennek a kérdésnek a kezelése”– nyilatkozta Pásztor. A frakcióvezető a hármas együttműködéstől azt várja, hogy azok az emberek, akik nem menekültek, ne az ország északi területein végezzenek olyan tevékenységet, amelyet utoljára a törökök és a tatárok tettek.

Néhány héttel ezelőtt, amikor lelőttek egy migránst a településen, mi is a helyszínre mentünk. Az akkor készült, a helyi viszonyokról szóló riportunkat ITT olvashatja. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.