időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Varga Mihály a nemzeti konzultáció kitöltésére biztatott

Magyar Nemzet
2022.11.24. 20:59 2022.11.24. 21:09
Varga Mihály a nemzeti konzultáció kitöltésére biztatott

A kormány arra kéri a polgárokat, hogy mondják el a véleményüket a témában, töltsék ki a nemzeti konzultációt. Így a kabinet határozottabban, megalapozottabban tud majd érvelni Brüsszelben – jelentete ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás részeként tartott fórum előtt. Elmondta: a magyar kormány Európában kivételes módon megkérdezi az embereket arról, hogy mit gondolnak a szankciókról.
A pénzügyminiszter felidézte, hogy februárban háború indult szomszédunkban Ukrajna és Oroszország között, amire a brüsszeli adminisztráció úgy reagált, hogy szankciósorozatot indított, azt remélve, a lépések véget vetnek a harcoknak, de legalábbis oly mértékben gyengítik Oroszországot, hogy háborús aktivitása alábbhagy. Ez azonban nem következett be, a frontok egyre jobban megmerevednek – tette hozzá. Hangsúlyozta: a szankciók Európát érintik hátrányosan, ahol magasak lettek az energiaárak.
Varga Mihály emlékeztetett: készül a kilencedik szankciós csomag. Szerinte azonban először a korábbi nyolcnak a hatását kellene megvizsgálni, utána lehetne érdemben tárgyalni az újabbról.

A kormány azzal lenne elégedett, ha a mostani, tizenkettedik nemzeti konzultációt még annál is többen töltenék ki, mint a korábbiakat – fogalmazott a pénzügyminiszter, hangsúlyozva: online is lehet véleményt nyilvánítani.

Magyarország érdeke változatlan: a mielőbbi orosz–ukrán béke. A kormány azt akarja, hogy tárgyalóasztalnál dőljön el a vitás kérdések nagy része – jelentette ki Varga Mihály.

Borítókép: Varga Mihály (MTI Fotószerkesztőség/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.