Vesztegetés miatt nyomoznak a pécsi Polgármesteri Hivatalban

Több, egymástól független forrás is megerősítette a Pécs Aktuálnak, hogy ügyészségi nyomozás folyik a pécsi Polgármesteri Hivatalban.

Forrás: Pécsi Aktuál2022. 11. 08. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több, egymástól független forrás is megerősítette a Pécs Aktuálnak, hogy ügyészségi nyomozás folyik a pécsi Polgármesteri Hivatalban, azon belül is a lakásosztály (hivatalosan: Lakásgazdálkodási Csoport) körül – olvasható a Pécsi Aktuál cikkében.

A gyanú szerint ugyanis az utóbbi egy-két évben kenőpénzért, több százezer forintért biztosítottak önkormányzati lakásokat – soron kívül – azoknak, akik fizettek

– írja a Pécsi Aktuál.

A Pécsi Aktuál értesülései szerint iratokat is elvittek az ügyészek a pécsi hivatalból, és két vezetőről különösképpen érdeklődnek, egyikük a Pécsi Ellátó Központ munkatársa.

Az ügyben a portál hivatalosan is felvette a kapcsolatot a kaposvári ügyészséggel, amely a lap információi szerint vizsgálódik a pécsi hivatalban, de kértek reakciót a városvezetéstől is.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség önkormányzati, illetve önkormányzati intézményi dolgozók ellen folytatott nyomozás ügyében kért adatszolgáltatást a pécsi önkormányzattól a napokban. Az adatszolgáltatást a pécsi önkormányzat határidőre teljesíti. Az ügyben a vonatkozó törvény értelmében a nyomozás lezárásáig a pécsi önkormányzat további információt nem ad ki

 – közölték a Városházáról.

Bár a Pécsi Aktuál elsőként adott hírt a nyomozásról, kérdéseket is küldtek a városvezetésnek, a lap kérdéseire egyelőre nem reagáltak – a fenti, pár soros közleményt adták ki.

A Pécsi Aktuál az alábbi kérdésekkel fordult a kaposvári ügyészséghez:

  • Mi az oka, hogy a lakáscsoporton belül jelentős a fluktuáció, többen is távoztak onnan rövid időn belül? Lehet-e ennek köze a most folyó nyomozáshoz, illetve ahhoz, hogy esetleg visszaéléseket tapasztaltak?
  • Az érintett területet felügyelő alpolgármester felelőssége felmerülhet-e az ügyben? (Ha bebizonyosodik, hogy hivatali vesztegetés történt.)
  • Fogarasi Gábor, jobbikos bizottsági elnök felelőssége felmerülhet-e az ügyben? (Ha bebizonyosodik, hogy hivatali vesztegetés történt.)

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: a pécsi városháza épülete (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.