időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Egykor még Hitlerhez hasonlította Gyurcsányt a DK-hoz átigazolt ex-jobbikos képviselő

Magyar Nemzet
Forrás: Boon.hu
2022.12.03. 22:20 2022.12.04. 08:18
Egykor még Hitlerhez hasonlította Gyurcsányt a DK-hoz átigazolt ex-jobbikos képviselő

– Számunkra, jobbikosoknak ez a mai nap duplán gyásznap, ugyanis e napon született Gyurcsány Ferenc is – mondta korábban a volt jobbikos Szilágyi Szabolcs. Ma a Gyurcsány vezette DK miskolci frakciócsoportjában politizál – írja a Boon.hu.

Alighogy bejelentette Szilágyi Szabolcs a távozását a Jobbikból, máris beült a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci képviselői közé a miskolci közgyűlésben – tudatta a DK egy közleményében. Egy országos trendnek lehetnek a választók a szemtanúi, ugyanis az elmúlt hetekben több baloldali politikus hagyta ott a pártját, és csatlakozott a DK-hoz, legutóbb például Kecskeméten.

Szilágyi Szabolcs korábban több nyilvános fórumon minősítette a DK mostani országos pártelnökét. 

Számunkra, jobbikosoknak ez a mai nap (június 4-e – a szerk.) duplán gyásznap, ugyanis ezen a napon született Gyurcsány Ferenc is

– mondta Szilágyi Szabolcs egy korábbi trianoni megemlékezésen elmondott beszédében. 

A frissen a DK-frakcióhoz csatlakozott önkormányzati képviselőnek nem ez volt az egyetlen, a korábbi szocialista miniszterelnököt, most a DK színeiben politizáló politikust nyilvánosan minősítő megjegyzése. 

Az én nagyapám nem azért verte le ’56-ban a Lenin Kohászati Művek tetejéről a vörös csillagot, hogy ma az unokái szemébe röhögve a kommunisták szellemi örökösei röhögve lopják el a jövőjüket. Nem! És ott van ebben a csoportosulásban az a Gyurcsány Ferenc is, aki már személyes tapasztalatokat szerzett a terror és az elnyomás terén 2006 őszén.

De arra is volt példa, hogy Facebook-posztjában a megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet – idézi fel a Boon.hu.

A teljes cikk a Boon.hu oldalán, Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet, ma a DK frakciócsoportban ül címmel érhető el.

Borítókép: Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselőjelölt (Jobbik) és Jakab Péter polgármesterjelölt (Jobbik) választási plakátja Miskolcon 2014. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Vajda János)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.