időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

A teljes baloldali szivárványkoalíciót vizsgálja az ÁSZ a gyanús kampánypénzek miatt

Magyar Nemzet
2022.11.29. 13:56 2022.11.29. 14:53
A teljes baloldali szivárványkoalíciót vizsgálja az ÁSZ a gyanús kampánypénzek miatt

A 2022. évi országgyűlési választások kampányköltségeire fordított pénzeszközök elszámolásának ellenőrzését övező fokozott közérdeklődésre tekintettel közzétesszük az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogáshoz tartozó  pártok vezetőinek , illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjének, Márki-Zay Péternek küldött adatbekérés egyes űrlapjait

– emelte ki közleményében az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Mint írják: „Ezekkel az Állami Számvevőszék azon pénzeszközök esetleges kampánycélú felhasználását, annak körülményeit kívánja tisztázni, amelyet a Mindenki Magyarországa Mozgalom külföldi szervezettől kapott.”

 

Az űrlapokon olyan kérdések szerepelnek, miszerint: „Az MMM által delegált tagok jogosultak voltak-e kifizetés
elrendelésére a kampánytevékenységre fordítandó pénzek tekintetében?” „Kérem nyilatkozzon arról, hogy a közös listát állító hat párt (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) helyett, illetve azok érdekében, vagy a hat párttal, vagy azok valamelyikével együtt az MMM szervezett-e választási kampánytevékenységet.” Olyan kérdést is feltettek Márki-Zay Péternek, hogy nyilatkozzon arról, miszerint a közös listát állító hat párt helyett, illetve azok érdekében, vagy a hat párttal, vagy azok valamelyikével együtt a kampány lebonyolítása során a választási kampánytevékenységgel összefüggő kiadást finanszírozott-e az MMM.

Mint az köztudott, Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból. Mint a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek a segítségével tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit”. Az ügyben titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság.

 

Borítókép: Márki- Zay Péter kampányol (Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.