Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Hollik István: A baloldal még mindig nem tisztázta, kik támogatták külföldről a választási kampányát

A Fidesz kommunikációs igazgatója az ügyet az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezte.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 28. 15:37
Budapest, Hollik István az irodájában Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesz és többször is lebukott a hazugságaival – fogalmazott Hollik István MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában. A Fidesz kommunikációs igazgatója az általa az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezett ügyről közölte: fél év elteltével sem látni tisztán a dollárbaloldal tavaszi választási kampányának külföldi adományozói ügyében.

Példaként említette, hogy a baloldalon korábban azt állították: idei országgyűlési választási kampányuk javára magyar állampolgárok adakoztak, és mikroadományokból jött össze a hárommilliárd forint.

– Aztán a miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter kikotyogta, hogy külföldiek is adhattak pénzt a kampányba. Majd Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója és az Action for Democracy nevű civil szervezet magyarországi szervezője azt is beismerte, hogy lehettek úgynevezett intézményi adakozók is – sorolta a kommunikációs igazgató. Hollik István úgy folytatta: Korányi Dávid azt is elmondta, hogy nemcsak a honlapon keresztül, de e-mailben és közösségi médián keresztül is lehetett adományozni. 

– Ezeknek semmi nyoma nincsen – jegyezte meg, majd felvetette, hogy honnan volt egy frissen megalakult szervezetnek e-mail-adatbázisa. A kormánypárt kommunikációs vezetője szerint a baloldal online kampányoldalának adományozószámlálója bizonyíthatóan megállt 11-nél, ami alapján egy adományozó mintegy 270 millió forinttal támogathatta a baloldal kampányát. 

– Na, ez minden, csak nem mikroadomány 

– fűzte hozzá. Úgy fogalmazott: habár a dollárbaloldal próbálja tagadni, de valószínűleg a Soros-birodalomból is érkezhetett pénz a kampányra. 

– Az is erre utal, hogy Soros György fia a Twitter-oldalán megosztotta az Action for Democracy magyarországi választással kapcsolatos bejegyzését, azzal, hogy „segíts a magyaroknak választani”

– jegyezte meg Hollik István. – Nagyon reméljük, hogy a dollárbaloldal 2023-ban tisztázza az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának legfontosabb kérdéseit – zárta szavait.

Borítókép: Hollik István (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.