Jónak lenni jó! – Mintegy százmillió forint gyűlt eddig össze

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó! javára, amelynek idei kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). Vasárnap reggelig mintegy százmillió forint gyűlt össze.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 18. 11:17
SIKLÓSI Beatrix; NAGY Sándor; ALTORJAI Anita; PAPP Dániel
Budapest, 2022. október 15. Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b1) beszél, mellette Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) vezérigazgatója (b2), Siklósi Beatrix projektvezetõ, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója (b3) és Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) elnöke (b4) a közmédia tizenegyedik Jónak lenni jó! kampányának bejelentõ sajtóeseményén a Hotel Benczúrban a Fehér bot napján, 2022. október 15-én. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a közmédia tizenegyedik Jónak lenni jó! jótékonysági programjának kedvezményezettje. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna tévécsatorna műsorában elhangzott: folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia ez évi jótékonysági kezdeményezésére.

Nagyné Berke Mónika, a MVGYOSZ szolgálatvezetője a műsorban azt mondta: a Jónak lenni jó! egyik célja, hogy a befolyt összegből a meglévő szolgáltatások mellett olyan újabbak fejlesztését támogassa, amelyek megkönnyítik a látássérült emberek önálló életét. Ilyen például a vakvezetőkutya-kiképzés vagy segédeszközök, egyebek mellett fehér botok beszerzése. 

Olyan tankönyvek előállítása, amelyet a látássérült tanulók használnak: hangoskönyvek és pontírású könyvek készítése, valamint a látássérült emberek körében népszerű távszem, amelynek segítségével okostelefonon keresztül lehet bármikor segítséget kérni a látóktól.

Törvény határozza meg, hogy ki számít gyengénlátónak vagy látássérültnek. Az MVGYOSZ ernyőszervezetként működik, az országban 21 tagegyesületet fog össze, több mint tízezer tagot számlál. Magyarországon több mint 82 ezer látássérült él – hangsúlyozta az MVGYOSZ szolgálatvezetője.

Szalai Ádám válogatott focista, a műsor jószolgálati nagykövete aláírt mezét ajánlotta fel a Jónak lenni jó! kampányra. A 86-szoros válogatott labdarúgó a műsorban nagy megtiszteltetésnek nevezte a felkérést. Mint mondta, fontos számára, hogy jelenlétével segítse a rászorulók mindennapjainak könnyebbé válását.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget.

A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a [email protected] e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia vasárnapi, egész napos műsorfolyamában bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, vagy sms-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

Borítókép: Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszél a közmédia tizenegyedik, Jónak lenni jó! kampányának bejelentő sajtóeseményén. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) az idei év Jónak lenni jó! jótékonysági programjának a kedvezményezettje (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.