Kövér László részvétét fejezte ki Duray Miklós felvidéki magyar politikus halála miatt

Ritkán adatik meg bármely közösségnek, hogy hozzá hasonló vezetője, gondolkodója, tanára legyen – emelte ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 31. 12:01
Duray, Miklós
Budapest, 2016. november 8. Duray Miklós szlovákiai magyar politikus, író Rendszerváltozás, rendszerváltoztatás, rendszerváltás a Kárpát-medencében 1963-2015 címû kötetének bemutatóján a fõvárosi Magyarság Házában 2016. november 8-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma elnökének üzenetét a pozsonyi magyar nagykövetség részvétnyilvánításával együtt Márvány Miklós ideiglenes ügyvivő továbbította Forró Krisztiánnak, a szlovákiai magyar Szövetség párt elnökének.

Üzenetében Kövér László hangoztatta: meggyőződése, hogy Duray Miklós személyében nemcsak családja, a felvidéki magyar közösség, de a világ magyarsága is egy meghatározó és kiváló személyiséget veszített el, aki életét a nemzet, a köz szolgálatának szentelte. „Ritkán adatik meg bármely közösségnek, hogy hozzá hasonló vezetője, gondolkodója, tanára legyen” – emelte ki.

A ma minket ért veszteség arra is figyelmeztet, hogy becsüljük meg nagyjainkat még életükben, emlékezetüket pedig tegyük méltóvá a mögöttük hagyott életműhöz

– áll kövér László részvéttáviratában.

Borítókép: Duray Miklós szlovákiai magyar politikus (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.