Mindig a tudásvágy hajtotta Karikó Katalint

Karikó Katalin felfedezéseinek is köszönhetően született meg a milliók életét megmentő, koronavírus elleni vakcina – exkluzív interjúnk a Magyar Nemzet hétvégi mellékletében.

Magyar Nemzet
2022. 12. 23. 9:40
null
2022.12.07. Budapest Karikó Katalin Biokémikus. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karikó Katalin felfedezéseinek is köszönhetően született meg a milliók életét megmentő, koronavírus elleni vakcina.

A Széchenyi-díjas kutató lapunknak adott exkluzív karácsonyi interjújában a San Diegóban főzött öreglebbencsről, a magunkba vetett hit fontosságáról, a hagyományok erejéről beszélt.

A világhírű biokémikus pályája első, elismerésekben nemigen bővelkedő negyven évét nem kudarcként élte meg. A laborban csodálatosan érezte magát. Szabad volt, azt csinált, amit fontosnak gondolt. Egyik célja a tudomány népszerűsítése, a másik pedig az, hogy megkedveltesse a fiatalokkal a természettudományokat. Azt vallja, hogy egy kutatónőnek nem kell választania a szakma művelése és a családalapítás, a gyermekvállalás között. Egy nő anyaként és kutatóként is képes helytállni.

Az interjú a Magyar Nemzet karácsonyi számában, a Lugas mellékletben olvasható.

Borítókép: Karikó Katalin Széchenyi-díjas biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.