időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo
Hamar bekerült a DK-s árnyékkormányba a Párbeszédből átigazolt politikus

Árnyékkormánybiztos lett Kocsis-Cake Olivióból

Kreft-Horváth Márk
2023.01.25. 14:30 2023.01.25. 14:34
Árnyékkormánybiztos lett Kocsis-Cake Olivióból

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője, pártigazgatója lett a Demokratikus Koalíció környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa. Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök szerdán egy online sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezzel párhuzamosan bővülnek Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei, mert ő ezentúl környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként dolgozik majd. 

Oláh Lajos úgy értékelt, a Fidesz-kormányban nincs normálisan működő tárca vagy terület, az egyik legmostohább pedig a környezetvédelemé. A Demokratikus Koalícióhoz a múlt héten csatlakozó Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, hogy ma Magyarországon lényegét tekintve nincs állami környezetvédelem. – A Fidesz nem látja el ezt a feladatát, sőt sokszor maga a kormánypárt az, amely veszélyt jelent a környezetre a kiemelt állami beruházások miatt – tette hozzá. Szerinte a kabinetnek nincs elképzelése arról, hogy a súlyosan szennyező és drága fosszilis energiáról hogyan tér át az ország a megújuló energiákra, és nincs széles körű, a lakosság számára elérhető energiahatékonysági támogatási rendszer sem. – Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megoldják, kormányváltásra van szükség – szögezte le.

A hét elején arról írtunk, hogy valószínűleg egy komolyabban vehető pozíciót, európai parlamenti képviselői helyet vagy kerületi polgármesteri címet is ajánlhattak Gyurcsány Ferencék a párbeszédes politikusnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.