Halálos áldozata is van a zsámbéki tűzesetnek

A zsámbéki épület romjai alatt a tűzoltók egy embert találtak, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 01. 16. 9:51
null
Ócsa, 2016. január 3. Tûzoltók dolgoznak egy családi házban keletkezett tûz oltásán Ócsán, az Erdõsor utcában 2016. január 3-án. A lángoló házból a szomszédok segítségével még idõben ki tudott menekülni egy idõs házaspár. A tûzoltók beavatkozása ellenére a mintegy 100 négyzetméteres családi ház teljesen kiégett, a födém beszakadt. A házból több gázpalackot is kihoztak a tûzoltók. MTI Fotó: Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett vasárnap éjjel egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület Zsámbék külterületén. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, az épület már összedőlt.

Az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta, de a baleset okát a tűzvizsgálat során tisztázzák – részletezte Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. 

A  tűzoltó őrnagy kiemelte, hogy a legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára vagy fűtési hibára vezethető vissza. 

Azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző 

– tette hozzá.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.