Havazással inthet búcsút a január

Vasárnap nem valószínű, hogy sok csapadék lesz, felhő viszont annál több – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Köpönyeg2023. 01. 29. 7:00
null
St. Louis, 2022. december 23. Pokrócokba burkolózó férfi St. Louisban 2022. december 22-én. Az Egyesült Államokban több mint 2100 repülõjáratot töröltek csütörtökön a rendkívüli téli idõjárás miatt a karácsonyi utazási csúcsidõszak kezdetén, a viharok nagy területen áramkimaradásokat okoznak, a hatóságok az életet veszélyeztetõ hidegre hívták fel a lakosság figyelmét. MTI/AP/Jeff Roberson Fotó: Jeff Roberson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap nyugaton csökken, azonban a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, aztán estefelé észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró köszönt Magyarországra. Számottevő csapadék ma nem valószínű, viszont az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, 

a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –5 és 0 fok között, a fagyzugos északkeleti tájakon néhol –5 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 és 5 fok között valószínű.

A jövő hét elejéről nagyon sokat még nem lehet tudni, de a Köpönyeg arról számol be, hogy hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől az északi tájakon elszórtan előfordulhat zápor, és hózápor sem kizárt. Az északnyugati szél egyre erősebb lesz. A maximumok 3-4 fok körül alakulnak. 

Kedden a viharossá fokozódó északnyugati szél miatt feltehetően csökken a felhőzet, futó zápor, hózápor egészen valószínűen várható. Kedden nagyjából 5 fok körül alakul majd a hőmérséklet, ami a szerdára, azaz február első napjára is igaz lehet. Aznap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan várható eső, a hegyekben akár havas eső is. 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: MTI/AP/Jeff Roberson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.