Katonai rendészek tisztelegtek a hős rendőr emléke előtt

A katonai rendészek fejet hajtottak ma Baumann Péter emléke előtt a Petőfi laktanyában kialakított emlékhelyen. Mécsesgyújtással tisztelegtek a bajtársuk előtt, hiszen rendszeresen adtak közös szolgálatot a hősi halált halt körzeti megbízottal.

2023. 01. 17. 16:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonai rendészek bajtársukat veszítették el a múlt héten szolgálatteljesítés közben életét vesztett Baumann Péter személyében, hiszen rendszeresen közös szolgálatot adtak. 

Katonai rendészek tisztelegtek a hős rendőr emléke előtt (Forrás: MHKRE Facebook-oldala)

A rendészeti ezred Facebook-oldalán ezt írják:

„A Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred teljes állománya nevében gyertyagyújtással róttuk le tiszteletünket Baumann Péter r. főtörzsőrmester emléke előtt. Sokunk ismerte a közösen adott járőrszolgálatokból. Egy példás rendőr, kiváló ember, önzetlen barát távozott közülünk. Mélyen együtt érzünk a családjával, barátaival, kollégáival.”

A katonai rendőröknek helyet tadó Petőfi laktanya a XI. kerületben van, bevált gyakorlat a rendőrökkel közös közbiztonsági járőrözés. A 2020-as Covid-járvány idején különösen szoros volt az együttműködés, ám azóta is rendszeres a közös járőrszolgálat például a Kelenföldi pályaudvaron és környékén.

Nem nyilvános a hős rendőr temetése

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot január 26-án 13 órakor kísérik utolsó útjára a Mátészalkai Köztemetőben katonai tiszteletadás mellett. A gyászoló család kifejezett kérése, hogy gyermeküket zárt körben, családja, barátai és a rendőrök nagy családja közt szeretnék végső nyugalomra helyezni, a média mellőzésével. A temetés nem sajtónyilvános, így a BRFK kéri a média képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a gyászoló család kérését. 

 

Borítókép: Gyertyagyújtás a Petőfi laktanyában a hős rendőr előtt tisztelegve (Forrás: MKRE Facebook-profil)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.