Még mindig van egy város, ahol magas a koronavírus-koncentráció

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 25. 14:52
Budapest, 2020. szeptember 8. A koronavírus-világjárvány visszatérte miatt arcvédő maszkot "viselnek" a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) főbejáratánál Senyei Károly szobrászművész 1909-ben leleplezett (a második világháborúban elpusztult, majd fotók alapján később újjáfaragott) allegorikus kőszobrai is. Az egyetem vezetősége talán így kívánja felhívni munkatársai és a hallgatók figyelmét a védőeszköz használatára az intézmény területén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTI/MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelték, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a harmadik héten országos átlagot tekintve csökkenést mutat.

A vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg Békéscsabán, Budapesten az Észak-pesti és a Központi Szennyvíztisztító Telep mintáiban, a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Debrecenben, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szombathelyen. Hozzátették, hogy 13 mintavételi helyen stagnáló tendencia látszik, 

emelkedő tendencia egyedül Kecskeméten mérhető.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 vizsgált helyszínen az emelkedett, míg 

Pécsen a magas tartományba sorolható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.