Nagyon élethű hamis húszezresek kerültek forgalomba, jobb, ha mindenki odafigyel

Pénzhamisítás gyanúja miatt hallgatott ki a rendőrség három férfit, akik a nyomozás alapján hamis húszezerforintos és százeurós bankjegyeket gyártottak. A rendőrség közleményében kiemelte, hogy a technológia fejlődésének köszönhetően egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police2023. 01. 24. 15:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség még 2022 májusában kezdett nyomozni a pénzhamisítók után, amikor több helyszínről is hamis húszezerforintos bankjegyekről érkeztek bejelentések.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda január 11-én három budapesti helyszínen tartott kutatást, ahol a bizonyítékokat lefoglalták, és mindhárom gyanúsítottat elfogták – írja a Police.hu.

A nyomozás alapján a 29 éves P. Péter tavaly áprilistól hamis húszezerforintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

A beváltásban a 30 éves I. Norbert is segítette, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben például dohányterméket, croissant-t vásárolt. Az ebből származó bevételeket elosztották.

Összesen 237 hamis bankjegy került a pénzpiacra. 

P. Péter nem állt meg a magyar pénz hamisításánál, legalább 40 darab 100 euróst is gyártott, amelyet ismerősének, M. Istvánnak adott át, hogy az továbbértékesítse. 

Pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki őket, majd P. Pétert és I. Norbertet őrizetbe vették. A bíróság döntése alapján mindketten bűnügyi felügyeletbe kerültek. M. István szabadlábon védekezhet. A bűncselekmény további személyeit még kutatják a nyomozók.

A három gyanúsított legalább 40 darab 100 euróst is gyártott (Forrás: Police.hu)

 

Így ellenőrizhetjük a bankjegyeket

A rendőrség közleményében kiemelte, hogy bár a technológia fejlődésével egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk, mégis könnyen ellenőrizhetjük ezek valódiságát. Javaslatuk alapján a hamis pénzjegyeket kiszűrhetjük tapintással, szemrevételezéssel, a pénz mozgatásával, valamint a valódi pénzen szabad szemmel is látható biztonsági elemek ellenőrzésével. 

Borítókép: Hamis húszezresek százai kerültek forgalomba, lebuktak a pénzhamisítók (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.