Navracsics Tibor: Feloldjuk a Budapest-központúságot a területfejlesztésben

Az uniós források legoptimálisabb felhasználása a cél a gazdaságfejlesztési zónák bevonásával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 27. 11:38
20220620 Budapest Navracsics Tibor területfejesztési miniszter fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezentúl jobban bevonják majd a régiókat a területfejlesztési döntések előkészítésébe és végrehajtásába – közölte Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Nógrád vármegyei Alsópetényben, ahol kamarai vezetőkkel írt alá partnerségi megállapodást.

Elmondta, hogy a következő években alapvető változások zajlanak Magyarországon a területfejlesztési politikában, szeretnék csökkenteni a Budapest-központúságot, és országos szinten működik majd együtt a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK). 

Különösen fontos, hogy a megyei, helyi szereplők fokozottan vegyenek a döntéselőkészítésben, a döntéshozatalban, ezt követően a végrehajtásban is

– mondta Navracsics Tibor.

Felidézte: a fejlesztéspolitika sajátossága, hogy Budapesten születnek a döntések és tervek is, viszonylag kis nyitottsággal a Budapesten kívüli világ szükségleteire. 

A területfejlesztési miniszter az északkelet-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna hat vármegyéje kereskedelmi és iparkamarájának vezetőjével kötött stratégiai partnerségi megállapodást, amellyel szorosabbra fűzik a gazdasági együttműködést, összefogva a tudásbázist a területfejlesztési politikához.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy az egész régióval szeretnének kialakítani olyan gazdasági együttműködést, amely a helyiek számára is segítséget jelent: tájékoztatást adnak majd kormányzati intézkedésekről, tervezett kormányzati, törvényhozási lépésekről, és előzetesen egyeztetések is várhatók az uniós források legjobb felhasználásának érdekében. 

Borítókép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (Fotó: Bach Máté)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.