időjárás 20°C Félix 2023. június 9.
logo

Navracsics Tibor: Feloldjuk a Budapest-központúságot a területfejlesztésben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.27. 11:38 2023.01.27. 11:57
Navracsics Tibor: Feloldjuk a Budapest-központúságot a területfejlesztésben

Ezentúl jobban bevonják majd a régiókat a területfejlesztési döntések előkészítésébe és végrehajtásába – közölte Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Nógrád vármegyei Alsópetényben, ahol kamarai vezetőkkel írt alá partnerségi megállapodást.

Elmondta, hogy a következő években alapvető változások zajlanak Magyarországon a területfejlesztési politikában, szeretnék csökkenteni a Budapest-központúságot, és országos szinten működik majd együtt a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK). 

Különösen fontos, hogy a megyei, helyi szereplők fokozottan vegyenek a döntéselőkészítésben, a döntéshozatalban, ezt követően a végrehajtásban is

– mondta Navracsics Tibor.

Felidézte: a fejlesztéspolitika sajátossága, hogy Budapesten születnek a döntések és tervek is, viszonylag kis nyitottsággal a Budapesten kívüli világ szükségleteire. 

A területfejlesztési miniszter az északkelet-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna hat vármegyéje kereskedelmi és iparkamarájának vezetőjével kötött stratégiai partnerségi megállapodást, amellyel szorosabbra fűzik a gazdasági együttműködést, összefogva a tudásbázist a területfejlesztési politikához.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy az egész régióval szeretnének kialakítani olyan gazdasági együttműködést, amely a helyiek számára is segítséget jelent: tájékoztatást adnak majd kormányzati intézkedésekről, tervezett kormányzati, törvényhozási lépésekről, és előzetesen egyeztetések is várhatók az uniós források legjobb felhasználásának érdekében. 

Borítókép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (Fotó: Bach Máté)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.