időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Új áruházlánc érkezik Magyarországra

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság
2023.01.24. 14:33 2023.01.24. 14:50
Új áruházlánc érkezik Magyarországra

A Primark nemzetközi divatáruházlánc bejelentette, hogy megnyitja első üzletét a magyar fővárosban – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Az első Primark áruház az Arena Mallban várhatóan a következő pénzügyi évében, vagyis 2023. szeptember 16. és 2024. szeptember 15. között nyílik meg. A bejelentés jó hír azoknak a magyaroknak, akik tömegével jártak eddig vásárolni a legközelebbi, bécsi Primarkba.

A vállalat magyarországi terjeszkedése a Primark folyamatos elkötelezettségét mutatja a kelet-közép-európai régió iránt, miután Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban és Romániában is sikeres üzletnyitásokat hajtott végre – olvasható a cég közleményében.

Várhatóan Szlovákiában is megnyitja első üzletét még ebben az évben a tervek szerint, így Magyarország Kelet-Közép-Európában a hatodik, világszerte pedig a tizenhetedik ország lesz, ahol Primark-üzlet működik.

A Primark 416 boltot működtet 15 országban az európai kontinensen, illetve az Amerikai Egyesült Államokban. Az új budapesti üzlet kínálatában megtalálható lesz számos licenctermék, köztük az NBA és a Disney nevével jegyzett áruk, valamint a Primark folyamatosan növekvő Primark Cares almárkája, amely az áruházlánc törekvésének megfelelően megfizethetőbbé teszi mindenki számára a fenntarthatóbb divatot.

A Primark a 2019-ben megkezdett sikeres közép- és kelet-európai régiós terjeszkedésére alapozva az ez évi szlovákiai üzletnyitás mellett új helyszínekkel tervezi bővíteni hálózatát a romániai Bukarestben, valamint a lengyelországi Lódzban és Wroclawban. A vállalat várakozásai szerint 2026-ra globális üzletportfóliója 530 boltból áll majd.

Az eredeti cikk Magyarországra jön a Primark címmel a Világgazdaság oldalán olvasható. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.