A baloldal dolláralapra helyezte a politikáját

Az ellenzék és a kormány között az a különbség, hogy az egyik dollár-, a másik nemzeti érdekalapú.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 14:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nem tud mit kezdeni a megélhetési és energiaválsággal - hangoztatta napirend előtt Tordai Bence. 

A Párbeszéd képviselője szerint ennek egyik legfőbb oka, hogy a kormány kiszolgáltatta az országot Oroszországnak, sőt, valamilyen módon Orbán Viktor személyesen is kitett Vlagyimir Putyinnak.

Válaszában Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormány mindent megtesz azért, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is helyt álljon, többek között visszaadta a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, árstopokat vezetett be és a rezsitámogatást is fenntartja. 

Az államtitkár hozzátette: a kormány azért is dolgozik, hogy ne függjünk az orosz gáztól, így visszaszerezte a MOL-részvényeket, a tárolókat, ha viszont az ellenzéken múlna, akkor „nem lenne gáz Magyarországon, nem működne a paksi atomerőmű, és nem kapnának 180 ezres rezsitámogatást a magyar családok”. Dömötör szerint ugyanis az ellenzéktől semmilyen segítséget nem kapott a kormány, a baloldal ugyanis dolláralapra helyezte a politikáját. 

- Mennyi az annyi? 

- kérdezte az államtitkár kitérve arra, hogy az ellenék hány dollárt kapott azért, hogy fegyvereket és katonákat akarjon küldeni a háborúba.

- Az ellenzék és a kormány között az a különbség, hogy az egyik dollár-, a másik nemzeti érdekalapú. Ezt a választók is tudják, amíg ezen nem változtat az ellenzék, a választásoknak is ugyanaz lesz az eredménye, mint áprilisban - zárta szavait Dömötör Csaba. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.