A debreceni akkumulátorgyár jelentős előnyt biztosít Magyarországnak

Szabó Tímea nem vett részt az általa is kezdeményezett vitanapon.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 12:00
20221003 Budapest Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány nem megvédi az ország természeti kincseit, hanem kiárusítja azokat – hangoztatta napirend előtt Bakos Bernadett. 

Az LMP képviselője kifogásolta, hogy a debreceni akkumulátorgyár kínai tulajdonosának 320 milliárd forintot ad a kormány, hogy idejöjjön, és „elvegye” a termőföldet és az ivóvizet, miközben nincsen pénz minőségi oktatásra, egészségügyre. Bakos állítása szerint az LMP nem ellenzi külföldi tőkét, azt viszont mondja, a tőke nem előzheti az embert, a külföldi nagyvállalatok nem államosíthatnak országokat. 

Válaszában az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormánynak a magyar kis- és közepes vállalkozások az elsők, de a külföldi befektetésekre is óriási szükség van. 

Koncz Zsófia elmondta, a kormánynak rendkívül fontos az, hogy a debreceni és minden gyár Magyarországon az uniós és a magyar jogszabályok szerint épüljön meg. Szerinte a debreceni akkumulátorgyár jelentős előnyt biztosít Magyarországnak és több százezer embernek, aki a magyar autóiparban dolgozik. Jelezte, értik a debreceniek aggodalmait, ezért is volt fontos, hogy hétfőn a parlament vitát tartott a kérdésről. 

Koncz Zsófia ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a vitanapon annak több kezdeményezője, köztük a párbeszédes Szabó Tímea nem vett részt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.