időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Munkatársunktól
2023.02.05. 19:08 2023.02.05. 19:33
A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A Fidesz közleménye szerint egyre gátlástalanabb szinteket lép Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő a hatalom megszerzésének érdekében. Kijelentették: a Magyar Orvosi Kamara határozata mögött Gyurcsány pártja található. Felhívták a figyelmet arra, hogy mivel a dollárbaloldal folyamatosan vereséget szenved a választásokon, próbálkozásai mind agresszívabbá váltak. 

Amellett, hogy Brüsszelben meggátolnák a Magyarországnak járó uniós források kifizetését, a tanárokat is kihasználják, jelenleg pedig akadályt akarnak gördíteni a betegek orvosi ellátása elé 

– tették közzé. A közleményben úgy fogalmaztak: túlmegy minden határon, hogy a betegek ellátatlanságát szorgalmazzák Gyurcsány emberei az orvosok között, mellyel veszélynek teszik ki az emberek egészségét és életét.

Hozzátették, már a tavalyi választási kampányból is látható volt, hogy a baloldal erre készül. Felidézték, amit a baloldal mondott: 

ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy.

A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: Gyurcsányékat az orvosok és a betegek helyett csupán az érdekli, hogy megszerezzék a hatalmat. Kiemelték: Gyurcsányék kormányzásának időszakához képest a magyar orvosok többszörösét keresik, illetve mostanában kapják meg emelt bérüket. Emellett az orvosi béremelés is folytatódik – fűzték hozzá.

Borítókép: Komáromi Zoltán (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.