időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo
Hosszú hónapokat késhet a Fenyő-gyilkosság miatt zajló per

A legújabb ügyvédjét is kirúgta Portik Tamás, hónapokat késhet a Fenyő-gyilkosság miatt zajló per

Szemán László János
2023.02.09. 12:05 2023.02.09. 16:50
A legújabb ügyvédjét is kirúgta Portik Tamás, hónapokat késhet a Fenyő-gyilkosság miatt zajló per

Váratlan fordulat történt a Fenyő János meggyilkoltatása miatt zajló perben: Portik Tamás ma kirúgta az alig három hónapja kirendelt ügyvédjét is. A leendő védőt is megnevezte, ám ezzel a húzással hosszú hónapokkal késleltetheti a büntetőpert.

Nem tudtak érdemi tárgyalást tartani ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő-gyilkosság miatt zajló büntetőperben. A tárgyalás kezdetén a Kozma utcai börtönből zárt hírközlési láncon kapcsolt 

Portik Tamás másodrendű vádlott arról tájékoztatott, hogy a kirendelt védőjével, dr. Icsu Róberttel megszüntette a kapcsolatot, mert kibékíthetetlen ellentét alakult ki közöttük. 

A kirendelt védő, aki Portik Tamás mellett megjelent a büntetés-végrehajtási intézetnek abban a helyiségében, ahonnan Portik Tamás látható volt a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében a kivetítőn, megerősítette, hogy a mai tárgyaláson sem kívánja ellátni a védelmet. 

Póta Péter bíró és Portik Tamás, valamint ügyvédje között közel kétórás vita zajlott, amelyben arra jutottak, hogy a csütörtöki tárgyaláson a tanúk meghallgatására ily módon már nem kerülhetett sor.

Portik Tamás bejelentette, hogy a továbbiakban dr.Vincze Tamás látja el felkért ügyvédként a védelmét.

Portiknak ő a negyedik védője, valamennyi korábbi ügyvédjével megromlott a kapcsolata.

Jogászok értékelése szerint az újabb és újabb ügyvédváltások egyértelműen időhúzásnak tudhatók be. A legújabb ügyvéd több hónapos felkészülési időt kérhet, hogy meg tudja ismerni a nyomozati és a negyedik éve tartó tárgyalási anyagokat. Ez pedig azt jelenti, hogy a tervezett tárgyalási menetrend végleg kútba esik. Nemhogy a májusra tervezett iratismertetésre sor kerülhetne, hanem a bizonyítási eljárás sem fog befejeződni belátható időn belül. A mára, illetve a jövő heti két tárgyalási napra tervezett tanúk meghallgatása több mint kétséges.

Kérdés, hogy Portik meddig húzhatja el az eljárást az egyre gyakoribb ügyvédváltásokkal.

Borítókép: Portik Tamás évekkel ezelőtt még ott lehetett a tárgyalási teremben, mára azonban biztonsági okokból zárt hírközlési rendszeren keresztül vehet részt az eljárásban (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.