Dobrev Bangladeshez hasonlította Magyarországot

Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk, és mi ehhez tartjuk magunkat – hangoztatta Dobrev Klára pécsi fórumán. A DK árnyék-miniszterelnöke férjéhez hasonlóan a rendszerrel szembeni ellenállásra buzdított, és megerősítette: mindent megtesznek a kormány mielőbbi bukásáért. Dobrev fórumán beszédes módon megjelent Péterffy Attila, Pécs polgármestere, akit nemrég az MSZP biztosított támogatásáról.

Bákonyi Ádám
2023. 02. 21. 18:24
Dobrev trauma
20221114 Budapest Árnyékkormányinfó fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhozzuk a reményt címmel tartott látványos kampányfórumot Pécsen Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a párt árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke.

Ez már csak azért is érdekes, mert Dobrev tavaly év végén gyakorlatilag eltűnt a nagyközönség elől, és mindez feltűnően egybeesett a brüsszeli korrupciós botrány kirobbanásával, amelynek során hétről hétre válnak gyanúsítottá Gyurcsány Ferenc feleségének közvetlen párt- és frakciótársai.

– Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk, és mi ehhez tartjuk magunkat – tette egyértelművé beszéde elején Dobrev Klára azt hangoztatva: egyedül ők képesek elhozni az európai béreket, nyugdíjakat, az európai jólétet.

 Szerinte 2010 után olyan uniós pénzeső érkezett Magyarországra, amelyből nemhogy egy baloldali, de még egy középszerű kormány is megoldotta volna az oktatás vagy az egészségügy problémáit. – Orbánék nem voltak rá képesek, ezért is menniük kell – fogalmazott Dobrev Klára, 

aki férjéhez hasonlóan a rendszerrel szembeni ellenállásra buzdított.

Van egy víziónk, hogyan néz ki az európai Magyarország, az európai jólét a magyar embereknek. Ennek egy nagy akadálya van ma, Orbán Viktor és rendszere. Éppen ezért ellenzéki politikus, az ellenzéki politika előtt két feladat áll. Az egyik, hogy fel kell készülni az Orbán-kormány bukására, és utána az ország kormányzására. A második, hogy mindent el kell követni annak érdekében, hogy ennek a nemzetvesztő politikának a bukása minél hamarabb bekövetkezzen. Ez a kettő csak együtt megy

 – jelentette ki Gyurcsány Ferenc felesége. Beszélt arról is, hogy a nemzetközi közösséggel együtt elérik, hogy „Putyin ezt a háborút ne nyerhesse meg”.

– Magyarország EU és NATO tagsága elementáris érdekünk. Ha okosak vagyunk, és jó politikát folytatunk, akkor befolyásolni tudjuk a döntéseiket. Éppen ezért mindent el fogunk követni, hogy az európai Magyarországot, EU- és NATO-tagságunkat egy kalandorpolitika meggazdagodásból, gyávaságból, hazugságból ne veszélyeztethesse. Ez hazafias kötelességünk, mindent megteszünk ezért – hangoztatta Dobrev Klára, aki férje nyomdokait követve válogatott módon támadta a kormányt és tagjait.

Őket egyebek mellett vaskalaposnak, nemzeti giccsbe öltözött hamis prófétáknak, naftalinszagúnak nevezte, akik miatt Magyarország mára olyanná vált, mint Banglades.

A nyilvánosság elé visszatérő Dobrev Klára helyszínválasztásával kapcsolatban érdemes megjegyezni: számos szocialista politikust követően nemrég Horváth Attila, Szombathely szocialista alpolgármestere és Kopcsándi József, Szombathely ugyancsak szocialista önkormányzati képviselője is bejelentette, hogy a Gyurcsány-pártban folytatja a karrierjét.

 Az MSZP vezetése ekkor kétségbeesett kampányolásba kezdett még megmaradt, illetve lehetséges polgármesterjelöltjei mellett, elsőként pedig nem mást, mint Pécs vezetőjét, Péterffy Attilát biztosították támogatásukról a jövő évi önkormányzati választáson – ezt pedig személyesen a párt társelnöke, Kunhalmi Ágnes tette meg. Mindez azért fontos, mert egyes értesülések szerint Gyurcsány Ferencék szívesen bevennék Pécset is, ahol azonban egyelőre nincsen megfelelő jelöltjük.

Péterffy 2019-ben egy álcivil szervezet, a Mindenki Pécsért Mozgalom színeiben nyert, MSZP-s elköteleződése azonban hamar nyilvánvalóvá vált, miután az önkormányzat kulcspozícióit szinte kivétel nélkül a párthoz közeli káderek foglalták el – mindeközben a DK-s alpolgármestert, Bognár Szilviát a belső viták miatt leváltották.

Beszédes körülmény, Dobrev fórumán megjelent Péterffy Attila és a pécsi közgyűlés több tagjai is. Mindezek tükrében érdemes lesz figyelni, hogy Dobrev Klára és a DK országjárása mely városokat érinti még a későbbiekben.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.