Életveszélyesen megszúrtak egy férfit Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség

Két társaság szólalkozott össze az Erzsébet téren vasárnap hajnalban. A szemtanúk szerint az eset kísértetiesen hasonlít egy csaknem három évvel ezelőtti esethez, amikor két fiatal meghalt a Deák téri késelésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police, Ripost2023. 02. 19. 15:14
null
Budapest, 2021. január 7. Budapest legnagyobb szökõkútja, az Erzsébet téri Danubius-kút, mely átfogó felújításon esett át: köveit megtisztították, hiányzó részeit pótolták, és még a megkopott aranyozást is felfrissítették. A fõváros egyik legrégebbi, eredetileg 1883-ban a Kálvin téren felállított díszkútja a Kárpát-medence négy nagy folyóját jeleníti meg allegorikus alakok formájában. Legfölül a büszke férfialak Danubius, a Duna jelképe, alatta, a három nõi alak pedig a Tiszát, a Drávát és a Szávát jelképezi. A díszkutat Ybl Miklós tervezte, a szobrok alkotója Feszler Leó. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyesen megsérült egy férfi, akit hegyes eszközzel szúrt meg egy ismeretlen tettes vasárnap hajnalban Budapest V. kerületében. A sértettet súlyos sérüléssel szállították kórházba. Az elkövetőt keresi a rendőrség – írja a Police.hu.

A Ripost információi szerint egy fiatalokból álló társaságba kötöttek bele, ami életveszélyes késszúrással végződött a Deák Ferenc téren.

Rögtön a pár évvel ezelőtti eset jutott az eszembe, amikor két fiatal is meghalt

– fogalmazott egy szemtanú a lapnak.

Az egyik helyszíni gyorsétterem alkalmazottja arról beszélt, hogy a történteknek reggelre már nem volt nyomuk. Az éjszakás kollégák mesélték, hogy nagy balhé lehetett, mert sok rendőr volt itt az éjjel, de többet nem tudunk.”

Csaknem három évvel ezelőtt történt a Deák téri kettős gyilkosság

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, 2020 májusában tíz percen belül elfogták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki késével halálra sebzett egy 16 és egy 21 éves fiatalembert Budapest belvárosában.

Azon a hajnalon több bejelentés is érkezett taxisoktól, zárás előtt álló szórakozóhelyek személyzetétől és lakóktól, hogy az Erzsébet téren egy tízfős csoport verekszik. Az első járőrök öt percen belül a helyszínen voltak, ahonnan a verekedők a rendőrautók szirénáit meghallva elfutottak. A járőrök két férfit találtak a földön, mindkettő több szúrt sebből vérzett, így megpróbálkoztak az áldozatok újraélesztésével, amelyet az időközben a helyszínre érkező mentőknek sem sikerült. Állításuk szerint a sértettek olyan sérüléseket szenvedtek, hogy azonnali műtéttel sem lehetett volna megmenteni őket az óriási vérveszteség miatt.

A Deák téri kettős gyilkosság kapcsán az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa is nyilatkozott lapunknak. Kifejtette, hogy a hasonló esetek helyszíne rendszerint a kocsmák, a szórakozóhelyek környéke, ahol a frusztrált személyek bátrabban előkapják a kést. Az elemző szerint érdemes elkerülni a provokatív helyzeteket.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Balaton József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.