Elvtelenné vált Gyöngyösiék politikája

Az elvtelenséget szimbolizálja az, hogy a Jobbik elnöke az 1956-os forradalom szimbólumát adta Zelenszkijnek – mondta az Alapjogokért Központ elemzője. Zila János szerint Gyöngyösi Márton háborúval kapcsolatos megnyilvánulásai rendkívül hiteltelenek és visszásak.

Munkatársunktól
2023. 02. 14. 5:55
null
20220808 Budapest Népszavazást kezdeményez a magyar EU-tagság megerősítéséről a Jobbik fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik elnökének politikai pályája jól szemlélteti, miért fontos, hogy a magyar emberek által megválasztott politikusok ne egy idegen hatalom igényei­hez, hanem mindenekelőtt a nemzeti érdekhez igazodjanak 

– mondta lapunknak Zila János annak kapcsán, hogy a múlt héten Gyöngyösi Márton (képünkön) az 1956-os forradalom jelképének számító lyukas zászlót adott Zelenszkij ukrán elnöknek. Az Alapjogokért Központ elemzője úgy látja, az utóbbi időben a sajtóban csak dollárbaloldalként emlegetett politikai tömb részét képező Jobbik elnökének háborúval kapcsolatos megnyilvánulásai is rendkívül hiteltelenek és visszásak. 

– Gyöngyösi Mártonnak, aki 2014-ben még az önrendelkezés diadalaként beszélt a krími népszavazásról, és azt mondta, hogy Oroszország elhozta a reményt minden kisebbségnek, most új hőse van, jelenleg éppen az ukrán elnököt tartja Európa védelmezőjének 

– fogalmazott az elemző, hozzátéve, Gyöngyösi ugyanabban az évben Moszkván keresztül érkezett Donyeckbe azért, hogy külföldi megfigyelőként legitimálja a szakadár megyékben tartott, oroszok által felügyelt választásokat, melyeket egyetlen nyugati ország sem ismert el. – Akkor még Moszkva narratívája alapján kritizálta a magyar kormányt – mondta, hangsúlyozva, a Jobbik politikusai a 2022-es választási kampányban ehhez képest már készek lettek volna magyar hivatásos katonákat küldeni a háborúba, és a kezdetektől lelkes támogatói Brüsszel elhibázott szankciós politikájának. Ez azt jelenti, hogy új, de ugyanúgy idegen szövetségeseikhez igazodva kockáztatták volna a magyar emberek fizikai és anyagi biztonságát. 

A fordulat magyarázata egyszerű: a Gyöngyösihez hasonló politikusok mindig valamilyen külső hatalmi tényezőhöz igazodnak. Ma már nem Oroszországgal, hanem a nyugati globalista baloldallal működnek együtt, és erőforrásaikat is onnan merítik 

– mondta az elemző. Szerinte a választók nem tudnak megbízni egy olyan politikai erőben, amelyik azt követően, hogy begyűjtötte a szavazatokat, újra és újra hátat fordít azoknak az elveinek. 

Ezt szimbolizálja az is, hogy Gyöngyösi az 1956-os forradalom szimbólumát adta Zelenszkijnek. Annak ellenére tett így, hogy a szabadságharc hősei felszólították a pártot, hogy ne használják 1956 jelképeit.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke: Fotó: (Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.