Harminckét határsértőt zsúfolt a furgonjába a szenegáli embercsempész, a magyar rendőrök elkapták

A vád sanyargatással elkövetett embercsempészés.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 07. 11:39
null
20221227 Budapest A menekülő embercsempész Budapesten a kisteherautójával szándékosan balesetet okozott, a rendőrautónak hajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furgonja szűk rakterébe 32 határsértőt zsúfolt, és úgy menekült az őt üldöző rendőrök elől, majd miután defektet kapott, megpróbált elfutni – sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség egy szenegáli férfi ellen. 

A vádirat szerint az Olaszországban élő szenegáli férfi négyezer euróért vállalta, hogy a – Szerbia felől Magyarország területére tiltott módon belépő, személyes okmányok nélküli – határsértőket a déli határszakasztól az osztrák határig szállítja, hogy Nyugat-Európába jussanak. 

A vádlott 2022. október 14-én délelőtt egy földút melletti erdős területen 17 pakisztánit, 12 indiait és 3 afgánt vett fel olasz rendszámú furgonjának ülések nélküli rakterébe. Elindulásuk után Apostag belterületén a kunszentmiklósi rendőrök igazoltatni akarták, és ezért leintették a vádlottat, ő azonban a rendőri jelzésre nem állt meg. Menekülés közben defektet kapott, majd elfutott a rendőrök elől, akik 150 méter üldözés után utolérték és elfogták.

A furgon alig hat négyzetméteres, szellőzés nélküli, zárt rakterében összezsúfolódott 32 migráns nehezen kapott levegőt, miután a vádlott rájuk csukta a csak kívülről nyitható hátsó ajtót. A másfél órás út során az embercsempész ráadásul nagyon gyorsan vezetett, emiatt előfordult, hogy a szállított emberek egymásra estek. A sötét, levegőtlen raktérben állva utazó migránsok számára a szállítás jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt, de sértetlenül szálltak ki a furgonból.

Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint, hogy Magyarország területéről utasítsák ki. Az embercsempész ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság dönt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Borítókép: illusztráció. A menekülő embercsempész Budapesten a kisteherautójával szándékosan balesetet okozott, a rendőrautónak hajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták (Fotó: Teknős Miklós) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.