Herczegh Anita a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet

A véradással életet lehet menteni – mondta Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége, a Civil véradás fővédnöke csütörtökön, az országos programsorozat budapesti helyszínén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 23. 10:00
null
Forrás: Pixabay.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetemista korom óta adok vért rendszeresen, igyekszem mindig felhívni a figyelmet a véradás fontosságára 

– közölte Herczegh Anita, aki a nyilatkozat után maga is adott vért.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese kifejtette:

a Civil véradás 2019-ben indult, a Covid-járvány sem törte meg a lendületét, tavaly több mint háromezren jelentkeztek, és most az első héten már ezerötszázan.

A programsorozatot a helyi civil közösségek szervezik, sok településen a Magyar Vöröskereszttel közösen – tette hozzá Nagy Sándor. 

Hangsúlyozta, hogy a téli időszak mindig nehezebb, a legnagyobb kihívást jelenti a vérellátás szempontjából, ezért szervezik a rendezvényt ebben az időszakban.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.