Új szolgáltatást vezet be a vérellátó szolgálat

Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ): a következő véradás lehető legkorábbi időpontjáról tájékoztatja a véradókat e-mailben.

Forrás: MTI2022. 11. 03. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie a szervezet regenerálódása érdekében. Az új szolgáltatás keretében az OVSZ emlékeztető e-mailt küld arról, hogy letelt a kötelező kivárási idő, és az értesítés napjától a donor újra jelentkezhet véradásra. Az üzenet automatikusan e-mailben érkezik.

A vérellátó abban bízik, hogy új szolgáltatása elnyeri a véradók tetszését, és a segítségével több donor keresi fel újra a véradási helyszíneket, lehetőségeket.

Egy éven belül a férfiak legfeljebb ötször, a nők négyszer adhatnak vért.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.